Hírek

2006.08.02. 02:29

A közösség formálói

Székesfehérvár (tt) - Az elmúlt héten, július 27-én megérkeztek a településekre az őszi választásokra vonatkozó értesítők, ajánlócédulák.

nincs nev

Az önkormányzati választások értesítőinek és ajánlószelvényeinek kézbesítését hétfőtől kezdhették meg, de ezt a munkát augusztus 4-éig el kell végezni. A kisebbségi - zöld színű - értesítőket a jegyzőknek az általuk vezetett jegyzék alapján kézzel kell kitölteniük, ám a jegyzéket nem szabad kifüggeszteni. Az ajánlás időszakában azokat a jegyzékeket is figyelemmel kell kísérni, ahol a harminc alatti létszám miatt nem került sor kisebbségi választás kitűzésére, mert az ilyen listákon szereplő személyek más településen - ahol az adott kisebbségi választást megtartják - még jelöltek lehetnek.

Az önkormányzati választások névjegyzékét augusztus 2-án kifüggesztik, s ekkor teszik közzé a választók létszámát is, amely meghatározza majd az ajánlószelvények összegyűjthető darabszámát. A kisebbségi választások önkormányzati jelöltjeit nem ajánlószelvénnyel lehet jelölni, ilyenek tehát nem is készültek: kisebbségi jelöltté csak az a jegyzékre jelentkezett személy válhat, akit megfelelő szervezet indít.

A jelölő szervezeteknek - nem csak a kisebbségieknek, hanem valamennyinek - ha több megyében kívánnak jelöltet állítani az OVB-nél, ha egy megyében, a TVB-nél, ha csak egyetlen településen, akkor a HVB-nél kell nyilvántartásba vetetni magukat. Ehhez egy, a választás kitűzését (július 11-ét) követően kiállított bírósági nyilvántartásba vételt igazoló kivonat szükséges. A jelölteket legkésőbb szeptember 8-án, 16 óráig lehet bejelenteni az illetékes választási bizottságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!