Hírek

2013.06.10. 15:46

A katonáink együtt haladnak az árhullámmal

A Magyar Honvédség katonái az első pillanatoktól részt vesznek az árvízi védekezésben. A fehérvári helyőrség két alakulatának honvédei is ott vannak a gáton.

Tihanyi Tamás

- Egy zászlóalj-mentesítő berendezésünk  jelenleg a tatai laktanyában van, és azt a parancsot várjuk, hogy Kalocsára induljon, ahol már dolgozik egy másik személyi mentesítő konténer. Fürdetés a feladatuk. Táton, az  általános iskolában is van egy ilyen berendezésünk. Harminc katonánk lapátol a gáton Pilismaróton -  mondta az FMH-nak Kocsis Balázs százados, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj kommunikációs tisztje.

Kovács Ferenc mérnök ezredes és a fehérvári Vargha Tamás államtitkár Győrújfalunál

- Kétszáznegyven katonánk dolgozik hetedik napja  különböző helyszíneken: Kalocsán, Győrújfaluban, Komárom és Szőny térségében. Haladunk az árhullámmal, és oda vezényelnek bennünket, ahová szükséges - mondta hétfőn Mátyás Andrea, az MH. 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred kommunikációs főelőadója.-  A feladatok sokrétűek: részt veszünk gátépítésben, a konyhai és az egészségügyi szolgálat ellátásában, de mi  biztosítjuk a híradó, informatikai és kommunikációs kapcsolatot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!