Hírek

2010.09.29. 16:12

A Fidesz ígéri, rendeződhet egyes intézmények sorsa

Székesfehérvár - Amennyiben a Fidesz jelöltjei kerülnek a fehérvári és a megyei önkormányzat élére, akkor történelmi lehetőség lesz egyes intézmények sorsának rendezésére - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Vargha Tamás megyei elnökjelölt és Cser-Palkovics András polgármester jelölt.

Tribolt Lajos

Hangsúlyozták, hogy mindketten nyitottak a tárgyalásokra és szeretnének megnyugtató megoldásokat. Ezért még októberben egyeztetéseket kezdenének, hogy a majdani testületek elé minél előbb megoldási javaslattal állhassanak.
Kérdésünkre kifejtették, hogy a Táncházban működő tánccsoport és iskola ügye az egyik legfontosabb tisztázni való a kulturális területen. Azt szeretnék,  ha rendezett jogi és gazdasági viszonyok között, átlátható módon működnének és fejlődnének tovább.
A kórház is megyei önkormányzati felügyelete alatt működik, régi téma, hogy a város is szálljon be a fenntartásába. A jelöltek kifejtették, hogy előbb azt kell tisztán látni, mi az állam szerepvállalása, utána lehet egyeztetni. Cser-Palkovics András azt sejtette, hogy növekedhet a város szerepvállalása.  A Távirda úti rendelőkről elmondták, meg kell őrizni őket egészségügyi célra, de ennek mikéntje is egyeztetés kérdése. A Nemzeti Emlékhely megújítása még mindig nem eldöntött ügy. A jelöltek szerint a két önkormányzat október-november során együttes ülésen dönt a végső elképzelésekről. Hozzátették azt is, hogy a dolgot össze kell kapcsolni egy várostörténeti gyűjtemény létrehozásával, hiszen a koronázó város ilyennel nem rendelkezik. A könyvtárak kapcsán elmondták, nem biztos, hogy kell külön megyei könyvtár, főiskolai könyvtárak és városi könyvtárhálózat. Az igéret szerint októberben már konkrétumokról lesz szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!