Hírek

2013.01.09. 16:14

A 17 éves fehérvári gimnazista, Pávay Nóra a lehetőség kapujában

A divatban járatos emberek körében nem ismeretlen Ebergényi Réka, Mihalik Enikő, vagy Palvin Barbara neve. Mindhárman topmodellek, s ez lehet a fehérvári Pávay Nórából is.

Matók János

Ahogy  barátai becézve hívják, Nóri  a lehető legtermészetesebben viselkedett a közel egy órás fotózás alatt. Nem fáradt el, türelmesen, szinte magától értetődően  tett eleget fotós kollégánk kéréseinek, amikor  a különböző beállásokat kérte tőle.  Mint egy profi modell (Fotók: Nagy Norbert)

A székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolából  több, országszerte ismert szereplő kikerült már, öregbítve a tanintézmény hírnevét. A sort a 17 éves Pávay Nóra, az iskola jelenleg 11. osztályos, grafikus szakra járó  tanulója bővítheti hamarosan. Mert Nóri   - ahogy az ismerősei hívják - belátható időn belül az egyik legismertebb magyar topmodell lehet, s ezt ő is nagyon szeretné.

- A közönség előtt már nem ismeretlen, hiszen a tavalyi Fehérvár Szépe-Fejér Megyei Hírlap Királynője versenyen döntős, és különdíjas is lett. Onnan jött az ötlet a kifutók világa iránt?

- Valóban, a verseny alatt többen is mondták nekem, hogy az alkatom, a magasságom miatt ideális modell lennék. Én viszont egy kissé vonakodtam ettől, nem tudtam, hogy édesanyámék mit szólnak majd hozzá. Aztán elmondtam, s miután nagyon tetszett nekik az ötlet, a nagybátyám, Pávay-Szabó András segítségével, aki menedzserként segít, belevágtam a modellkedésbe - felelt az első kérdésre a 182 centi magas, 57 kilós, 85-65-85-ös méretekkel rendelkező fiatal hölgy, aki mint néző, egyre sűrűbben látogatja a budapesti divatbemutatókat. Az első hivatalos munkája a hétvégi Esküvő kiállítás lesz a Hotel Magyar Királyban.

- Az adottság, és a tehetség mellett, azért nem olyan egyszerű modellnek lenni, nyilván tanulni is kell.

- Ez így igaz, tavaly nyár óta heti rendszerességgel járok Budapestre Sütő Enikő (tudják, a híres Fabulon reklám - a szerk. megjegyzése)  egykori pályatársához, Árvay Sára Katához, aki rengeteget tanít az alapvető dolgok, így a kifutón való járás, a mozgáskoordináció, a magassarkú cipőben sétálás, a rutin elsajátításához De a szakma minden velejáróját, így a megfelelő testtartást, a nézést, és a mosolygást is meg kell tanulni ahhoz, hogy a kifutón tökéletes legyen egy modell harmóniája. Nagyon élvezem az egészet  minden percét, ami ezzel jár.

- Milyen jövő előtt áll, mit jósolnak Nórinak?

- Árvay Kata - aki egyébként az azóta világhírűvé lett Ebergényi Rékát is felfedezte és menedzselte - szerint Nórira is hasonlóan szép karrier vár. A három magyarországi topügynökség egyike, az Art Models Ügynökség már szerződést is kötött vele - mondta Pávay-Szabó András.

-  De természetesen még kell egy kis idő ahhoz, hogy a fokozatosság elvét betartva, a hazai kifutók világa után, a rangos külföldi bemutatókra is meghívják. Jelenleg még tanulja a szakmát, készül a portfóliója, amely hamarosan megjelenik a szakmai honlapokon.

- Még csak kezdő, de már hívták bemutatókra Japánba, Kínába, Dél-Koreába. - Igen, több felkérésem is volt már, de nemet mondtam, hiszen az iskola befejezése, az érettségi nagyon fontos számomra. Grafikus szakon nem lehetek magántanuló, így a modellkedés most csak a szabadidőben kerülhet szóba - felelte a mosolygós Pávay Nóri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!