Hírek

2017.08.08. 14:05

Testvérek a hőségben - Hőhullám alatt a testvértáborban

Az ez évi nyár legmelegebb hetében szervezte meg a más-más ellátási helyen nevelkedő vér szerinti, állami gondozott testvérek táborát a székesfehérvári "Vigyázó kéz" Gyermekvédelmi Egyesület. A Balaton vize 27 fokos, míg a levegő 35-39 fokos volt.

FMH-információ

Több száz gyermek várt a meghívásra, de a tizenkilencedik alkalommal megszervezett balatonfenyvesi táborban most a Balogh, Bognár, Lakner, Sütő és a Lakatos „testvércsokrok" tagjai kaptak meghívást. Minden alkalommal különleges a tesótábor, mert a testvérek egymásra hangolódását, a megismerést, felfedezést csak a tábor ideje alatt tudják megtapasztalni. Számukra az is különleges, hogy mint tesók egy szobában közösen töltenek el egy hetet, hogy együtt étkeznek, játszanak, kirándulnak, sportolnak, fürdenek és tartják rendbe a szobájukat. - Integrált táborunkban több gyermek fogyatékkal él, ezért az egészséges tesónak nagy empátiára van szüksége ahhoz, hogy megértse, a másik mit-miért tesz másként, mint ő - mondta el Janóné Ildikó elnök-táborvezető. - A forróságban egész héten strandidőnk volt, így a napokból több órát a Balaton vízében, illetve a gyermek és felnőtt játszótereken, pecázással, fagyizással, dinnyeevésekkel, tanösvényen való túrázással töltöttünk. Varga Magdolna kézműves segítségével színes bőrkarkötő és kulcstartó, valamint gyöngyfűzéssel apró remekek készültek. Délelőttönként sorversenyekben mérhették össze tudásukat a testvérek csoportjai, amit Janóné Ildikó és Masszi Magdolna vezetett.

A Balaton vize 27 fokos, míg a levegő 35-39 fokos volt

A balatonfenyvesi táborba most a Balogh, Bognár, Lakner, Sütő és a Lakatos "testvércsokrok" tagjai kaptak meghívást

Jártunk egy fotókiállításon, Rónai Tamás doktor pedig érdekes és interaktív előadásával hívta fel a figyelmünket a kézmosás fontosságára. Lazításként szemészeti vizsgálaton vett részt minden táborlakó. A program keretében a szexuális felvilágosítás témakörével ismerkedtek a tinik, ahol nyíltan mertek kérdezni, a számukra ismeretlen fogalmakról. Később a Somogy megyei Vöröskereszttől Gyarmati László mentőtiszt az újraélesztés folyamatát a gyakorlatban tanította meg a testvérpárok tagjainak. - Másnap a Balatonban találtunk egy elpusztult, jókora pontyot. Zsolti elgondolkodott, és felkiáltott: élesszük újra! - mesélte Janóné Ildikó. A „Vigyázó kéz" Gyermekvédelmi Egyesület az általa a világhálón szervezett Kortárs aukcióból, valamint a gyermeknapi sütikuckó adományaiból befolyt összeget tudta erre a nem mindennapi táborra fordítani. Foci, vízi kosárlabda, mókusles, éjszakai fürdések és mesék színesítették a kisebb és nagyobb gyermekek ez évi Testvértáborát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!