Hírek

2017.08.03. 14:50

Megvalósult a kérés: fitneszpark épült

SZÉKESFEHÉRVÁR Az Almássy lakótelepen a 3. és 11. számú épületek mellé, valamint a Fáy András lakótelepen is fitneszeszközök kerültek a murvásított, rendezett parkba.

Szanyi-Nagy Judit

- Szeretnénk ezeket a lakótelepeket újraszínezni, újragondolni, az ittlakókkal közösen - mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Deák Lajosné, a tizenegyedik választókörzet önkormányzati képviselője. Ennek köszönhetően az Almássy lakótelepre és a Fáy András lakótelepre kerültek fitneszeszközök: az előbbi helyszínen összesen hét, az utóbbin pedig kettő mozgás-eszköz található meg, a gyermekjátszótér bővítése mellett. Ezzel együtt egy közel 4,5 millió forintos fejlesztés valósult meg ezen a területen. A jövőben a létrejött fitneszpark további bővítését, fejlesztését tervezik még.

A hamarosan hetvenkettedik születésnapját ünneplő Reichert István, az idei Fehérvár Szépe verseny egyik indulójának nagypapája hetente nagyjából kétszer látogatja az Almássy lakótelepi fitneszparkokat. Összesen csaknem százat lépeget az eszközökön, két gerincműtét és szívprobléma után. Így kiemelten örül ennek a lehetőségnek - hiszen közel van a sportolási, mozgási lehetőség.

Az egyik lakó, Reichert István kifejezetten örül a lehetőségnek: heti kétszer használja az eszközöket 
Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Az idősek mellett nyáron a gyerekek is aktívabban tudják használni ezeket az eszközöket. A lassan tízéves, negyedik osztályba készülő Márk is szívesen látogatja a fitneszparkot, azt mondja, örül az új mozgási lehetőségnek.

Emellett pár hónappal ezelőtt a Papagáj lakótelepen elkészült egy parkoló is, kapcsolódva az "ezer parkoló három év alatt" székesfehérvári projekthez. Itt összesen tizenegy parkolót adtak át: a Zsolt utcában hat térköves helyet, a Géza és Karinthy Frigyes utca sarkánál pedig öt parkolót alakítottak ki a szakemberek. Deák Lajosné önkormányzati képviselő elmondta: a lakótelepeken a parkosítás mellett a parkolóknak is örülnek a lakók - igény volt erre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!