Hírek

2017.08.18. 18:30

Jubileumot ünnepel a borlovagrend

SZÉKESFEHÉRVÁR - Magyarország és a Kárpát-medence legnagyobb, szakmai konferenciával egybekötött borrendi találkozóját rendezi meg Szent István napján, augusztus 20-án az idén 15 éves székesfehérvári Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend.

ÖKK

Az eseményre a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének 40 tagdelegációját várják a Székesfehérvári Királyi Napokon.

Az országos találkozó hagyományos eseménye az augusztusi székesfehérvári rendezvényeknek. A borrendek látványos felvonulását évről évre sokan nézik végig a belvárosban.

A közönségrendezvény az agárdi Bandiera zászlóforgató csoport bemutatójával kezdődik, ezt a Hotel Magyar Király előtt láthatjuk 15.45 órakor. Ezután indul a borrendek menete a Virágórától, 16 órakor.

Idén 15 éves a székesfehérvári Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend
Fotó: FMH-Archív

A hagyományos boráldást Tornyai Gábor plébános mutatja be, ezután következik az új borlovagok látványos avatási ceremóniája.

A borrendi találkozó kiemelt eseménye lesz a vendéglátó Noé-hegyi Szent István Borlovagrend megalakulásának 15 éves évfordulóját ünneplő jubileumi közgyűlés és a zártkörű szakmai konferencia, amelyet a LakeSide Hotelben rendeznek. Itt mutatják be a Jubileumi Zengő Zászlósbort is.

A Noé-hegyi Szent István Borlovagrend egy igazi különlegességgel is készül a tanácskozásra: a résztvevő delegációk, borászok megismerkedhetnek az egyesület gondozásában megjelent hasonmás kiadvány, a Székesfejérvár szabad királyi város "Szőllőhegyi rendszabályok" című, 1882-ben készült, eredetivel megegyező, szöveghű dokumentum példányaival.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!