Hírek

2017.07.04. 13:59

Rangos eseményként kezdődött meg a matematikatanárok gyűlése Székesfehérváron

Az ország számos pontjáról érkeztek matematikatanárok az 57. Rátz László Vándorgyűlésre, amelynek megnyitóját a Városházán tartották.

Bokros Judit

Rangos országos konferenciának ad helyet Székesfehérvár július 7-ig. Kedden kora délután, ünnepélyes megnyitóval kezdődött az 57. Rátz László Vándorgyűlés, amelyet a Bolyai János Matematikai Társulat és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara szervezett ezúttal Fehérváron.

A társulat évtizedek óta a magyar matematikai nevelés és tehetséggondozás műhelye, ahol fontosnak tartják az e területen tevékenykedő pedagógusok továbbképzését is.

A Városháza dísztermében kezdődött meg a vándorgyűlés

A Rátz László Vándorgyűlésre az ország számos pontjáról érkeztek matematikatanárok, akik amellett, hogy szakmai előadásokat hallgathatnak meg, eszmecseréket folytathatnak és megismerkedhetnek a várossal. Ez utóbbira bátorította a vendégeket Cser-Palkovics András polgármester is köszöntőjében, miután hangsúlyozta a rendezvény fontosságát. Elmondta: annak ötletét, hogy idén itt rendezzék a vándorgyűlést, tavaly Mihályi Gyula, a Teleki Blanka Gimnázium tanára vetette föl. Ő pedig támogatta a kezdeményezést, hiszen az ilyen tudományos műhelyek munkája nagy hatással lehet Fehérvár további fejlődésére is.

A vendégeket Cser-Palkovics András polgármester is köszöntötte

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának dékánja, Györök György kiemelte, mennyire fontos, hogy a hozzájuk érkező hallgatók megfelelő tudással, a fizika, a biológia, a matematika iránti elköteleződéssel rendelkezzenek. Ebben szerepük lehet a pedagógusoknak is.

A Bolyai társulat elnöke, Katona Gyula pedig arról beszélt: maga a vándorgyűlés is egyfajta hungarikum, hiszen nem mindenhol jönnek össze így évente a tanárok. Elmondta azt is, hogy szeretnék, ha a jövőben magasabb óraszámban taníthatnák a matematikát az iskolákban, valamint a tanárok dönthessék el, milyen könyvből tanítanak.

Átadták a Beke Manó Emlékdíjakat. Az egyik díjazott, Katz Sándor a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumból

A megnyitón adták át a Beke Manó Emlékdíjakat is. Idén nyolc, a reál területen kiemelkedő munkát végző személy vehette át az elismerést.

A 2017. évi Beke Manó Emlékdíjasok:

Katz Sándor (Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium)

Árvainé Libor Ildikó (SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola, Szeged)

Bere Lászlóné (Szakképzési Centrum Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma, Cegléd)

Fenyvesi Mária (Kastélydombi Általános Iskola, Budapest)

Jakucs Erika (Fazekas Mihály Gimnázium, Budapest)

Stallenberger Józsefné (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Nagymányok)

Szomódi Zsuzsanna (Szabó Magda Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Budapest)

Tóthné Berzsán Gabriella (Táncsics Mihály Gimnázium, Kaposvár).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!