Hírek

2017.06.07. 12:59

Diákokat is vártak a fehérvári patikába

Székesfehérvár – A József Attila utca 2. szám alatt található patikában cisztercis és tópartis diákok ismerkedhettek meg a gyógyszerészet rejtelmeivel. A gyógyszertárba betérők ma 18.00 óráig még ingyenes szűréseken is részt vehetnek.

Szanyi-Nagy Judit

A Patikanapon a patikák egészségügyben betöltött szerepét szeretnék hangsúlyozni a szervezők. Az országszerte több helyen megrendezett nap idei központi témája az allergia: – 2,5–3 millió különböző allergiás típusú beteg van hazánkban, tulajdonképpen népbetegségnek számít az allergia – mondta Schneider Attila, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Fejér Megyei Szervezetének elnöke.

Az orrcsepp-adagolás folyamata is a laborban zajlik
Fotó: Szanyi-Nagy Judit

– Célunk, hogy megmutassuk a szerepünket a betegek felé, ezért is vannak ma ingyenes szűrővizsgálatok – koleszterinszint-, vérnyomás- és vércukorszint-mérés – a patikában. De a különböző gimnáziumok gyógyszerészi pálya iránt érdeklődő gyermekeit is fogadtuk ma – tette hozzá.

Miután a gyógyszerésznő bemutatta a cisztercis és tópartis diákoknak a patikát és annak rejtelmeit, a meghívottak – Muskáth Zsolt, az OGYÉI tiszti főgyógyszerésze, Szabadosné Kovács Márta főgyógyszerész és Bedő Zsuzsanna orvos, a gyógyszer-ellenőrzési főosztály vezetője – elmondták, mit lehet kezdeni a gyógyszerész diplomával, miért is jó a gyógyszerészi pálya.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!