Hírek

2017.06.01. 09:18

Ne feledkezzünk meg a nagyi feltöltőkártyájáról, mert június végétől letilthatják

A távközlési szolgáltatók arra figyelmeztetnek, ne hagyják az utolsó percre a 2017. január 1. előtt kötött feltöltőkártyás szerződéssel rendelkezők a kötelező adategyeztetést, mert ez június 30. után az előfizetői számuk megszűnésével jár.

A jogszabályi változások következtében a mobilszolgáltatóknak ugyanis idén június 30-ig azonosítaniuk kell a feltöltőkártyás előfizetőiket. Nem mindenkit: a 2017 január 1-ét követő vásárlásoknál a szolgáltató már a szerződés megkötése előtt elvégzi a személyazonosságot igazoló ellenőrzést az előfizető adatai alapján, így az idén szerződötteknek itt nincs semmi tennivalójuk. A kötelezettek számára  2017. június 30-ig legalább kétszer SMS értesítést küldenek a szolgáltatók a személyazonosságot igazoló ellenőrzéshez szükséges adatokról, az adategyeztetés módjáról (az az személyesen, telefonon vagy online), és egyéb teendőkről.

Ha az adott hívószámhoz tartozó előfizető személyazonosságának ellenőrzése a határnapig nem történik meg, akkor az előfizető adott szerződése 2017. július 1-jével megszűnik, tehát az adott feltöltőkártyás SIM-kártyát nem használhatja tovább. Szintén megszűnnek az előfizetői szerződései annak a személynek, akinek a megengedettnél több előre fizetős mobiltelefon SIM-kártyája van, és bár sikeresen egyeztette adatait, de arról nem nyilatkozott június 30-ig, hogy azok közül melyeket kívánja megtartani a legfeljebb megengedett darabszámban. Fontos továbbá, hogy a családtagok számára vásárolt SIM-kártyákról se feledkezzünk meg. Vagyis azokhoz a hívószámokhoz tartozóan is figyeljük a szolgáltatói értesítéseket - ilyen kártyák lehetnek azok, amelyeket például a gyerekek vagy a család idősebb tagjai használnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!