Hírek

2017.06.05. 20:20

Olimpikonok vitték az EYOF lángját Székesfehérvár belvárosában

SZÉKESFEHÉRVÁR Július 23-29. között Győr rendezi az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, melyen öt fehérvári sportoló is versenyez.

Ferencz Balázs

Az EYOF (European Youth Olympic Festival) fáklyáját Rómában gyújtották meg, s a rendező városból, Győrből indult országjáró útjára Hugó kakassal, a nagyszabású viadal kabalafigurájával. Szombat délelőtt Fehérvár belvárosában olimpikonok, Athén aranyérmese, Vörös Zsuzsanna, Moszkva ezüstérmes birkózója, Rácz Lajos, Sydney ezüstérmes kézilabdázója, Deli Rita, valamint az öttusázók, Kovács Sarolta és Demeter Bence futottak a lánggal.

Hugó kakas mellett az olimpiai bajnok öttusázó, Vörös Zsuzsanna lépdelt az EYOF fáklyájával a fehérvári belvárosban Fotó: Igari Balázs

Az Országalmánál aztán a koronázó várost Győrben képviselő sportolók is ismerkedhettek az Európai Ifjúsági Olimpia szellemiségét magában hordozó fáklyával. Az ARAK Up. Akadémia atlétái, Endrész Klaudia és Takács Boglárka, valamint az Alba Regia SC ifjú kosárlabdázói, Nagy Zsombor, Balsay Ádám és Lukács Norbert versenyeznek az idei EYOF-on, ahol 10 sportág képviselői viaskodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!