Hírek

2017.05.09. 16:28

Sérült volt a gyújtószerkezete a Fehérváron talált robbanótestnek

Második világháborús robbanótestet találtak Székesfehérváron egy építkezés során kedd délután - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t.

18:16  Vélhetően robbanótestet találtak Székesfehérváron

Vélhetően egy aknavető gránátot találtak Székesfehérváron építkezés közben, a környék egy részét lezárják - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje kedden az MTI-t.

Markovics Zita elmondta, a tűzszerészek megkezdték az azonosítást. Hozzátette: a város szélén található Adonyi utat, ahol a lövedék előkerült, kétszáz méteren lezárják, ez két családi házat és tíz embert érint.

19:05 Megsemmisítik a Székesfehérváron talált robbanótestet

Megsemmisítik a Székesfehérváron építkezés közben talált második világháborús gránátot - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje kedden az MTI-t.

Markovics Zita elmondta, egy 82 milliméter átmérőjű szovjet repeszaknagránát került elő a földből a város szélén, az Adonyi úton. A robbanótestnek sérült volt a gyújtószerkezete, ezért a rendőrség által kijelölt helyre szállítják, ahol megsemmisítik.

Közölte, az út lezárását feloldották, az érintett tizenkét ember hazatérhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!