Hírek

2017.03.28. 15:41

Groteszk a fajanszon túl, avagy Örkény a toalettben

Székesfehérvár - Pedagógusok a megmondhatói, hogy az okostelefonok korában néha nem is olyan könnyű rábírni a fiatalokat a hagyományos szövegek olvasására, meghökkentő újításokkal azonban még ma is fel lehet piszkálni a diákok kíváncsiságát egy-egy mű, vagy szerző iránt.

Kocsis Noémi

Talán nem mindennapos az alábbi módszer, de mindenesetre figyelemfelkeltő és újszerű: mától minden héten más és más irodalmi mű részlete kerül ki - az olvasáshoz kedvcsinálóul - a fehérvári Érted Vagyunk Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Intézmény diáktoalettjeinek ajtajára. Az ötlet az iskola gyógypedagógus-tanárától, Némethné Laki Anitától származik - ő többek között irodalmat is tanít fogyatékkal élő diákjainak, akikkel olykor együtt könnyeznek meg egy-egy Radnóti-költeményt, vagy mondanak hosszasan idézeteket az Isten hozta, őrnagy úr című filmből.

Fotó: N. Laki Anita

Az irodalomnépszerűsítés területén olykor kreatívitásra van szükség, s erre akár egy mellékhelyiség is eredményes hely lehet.

A szabadidejében szívesen olvasó tanárnő először Örkény Egyperceseiből közölt részleteket, nem a helyiség használatának időtartamára, hanem egyik irodalmi kedvencére tekintettel. Mint mondja, a továbbiakban a 200 éves jubileumi évforduló tiszteletére biztosan lesznek műrészletek Arany Jánostól és más klasszikusoktól is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!