Hírek

2017.03.06. 14:47

Üres borítékkal tiltakoznak a hálapénz ellen

Budapest - A Nemzetközi nőnapon üres borítékokkal, azaz a hálapénz ellen készül tiltakozni a A Másállapotot a szülészetben mozgalom.

Kocsis Noémi

A szervezet nőnapi flash mobja keretében a csatlakozók a Magyar Orvosi Kamara postaládájába dobott üres borítékkal fejezhetik ki tiltakozásukat a hálapénz ellen, felhívva a figyelmet arra, mekkora probléma a szülészeti ellátásban is a hálapénz, és arra, hogy az egészségügy finanszírozási, strukturális problémáit nem oldja meg, hogy nők fizetnek félelemből vagy épp a vélt biztonságukért.

"Különösen tisztességtelen és megalázó a nőktől utólag pénzt követelni szülészeti, nőgyógyászati ellátást követően. A legtöbb esetben ilyenkor a nő nincs olyan testi-lelki állapotban, hogy visszautasítsa a jogtalan, alaptalan igényt, szembeszálljon az orvossal, akinek még kezelése alatt áll a kórházban." - írja közleményében a szervezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!