Hírek

2017.02.02. 17:19

Vajon sütött ma a nap? A maci árnyékáról meséltek a gyerekeknek

Székesfehérvár – Arról kérdezték a gyerekeket a könyvtárban, vajon megláthatta-e ma az árnyékát a medve.

S. Töttő Rita

Február másodika lévén, csütörtökön a Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár gyermekrészlegének mesedélutánján  a medve árnyéka volt a fő téma. A kisgyerekek tátott szájjal figyelték a diavetítőn futó  mesét, amelyben a maci a jeges, hosszú tél után kidugja az orrát az odújából.

A diavetítés után a szülők és a könyvtárosok még bújták a jobbnál jobb könyveket a gyerekekkel
Fotók: Koppán Viktor

– Réges régen, a papáék és a dédpapáék megfigyelték, mi történik a természetben, így jöttek rá arra is, hogy ha a maci meglátja az árnyékát, visszabújik az odújába. Viszont ha nem látja meg, akkor kint marad és nagyon gyorsan vége lesz a télnek – magyarázta a     gyerekeknek Domoszlai Krisztina gyermekkönyvtáros e nap jelentőségét. - Ma milyen volt az idő? Láttátok a napocskát? Nem! Akkor az remélhetőleg azt jelenti, hogy hamarosan vége lesz már a hosszú télnek.

Ebben reménykedik mindenki, ám addig is, míg ez kiderül, a gyerekek – egészen kicsik és nagyok egyaránt – jöhetnek a gyermekkönyvtárba, hamarosan egy újabb mesedélutánra is. Legközelebb – árulta el a gyermekkönyvtáros –, valószínűleg nyuszis mesét hoznak majd a legkisebbeknek, természetesen a húsvét ünnepköre kapcsán. A Zsolt utcai tagkönyvtárban pedig, tette hozzá Domoszlai Krisztina, minden héten vannak  vetítések a gyerekeknek, melyek során új meséket ismerhetnek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!