Hírek

2017.01.04. 18:27

Amerikából jöttek, fehérvári egészségügyet láttak

Székesfehérvár – Tizenegy amerikai orvostanhallgató diák érkezett a fehérvári kórházba év végén, hogy lássák, hogy működik a betegellátás.

S. Töttő Rita

Több angol szót hallhat az elkövetkezendő időszakban a beteg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban. Az USA különböző államaiból érkeztek ugyanis azok a fiatal orvostanhallgatók, akik tanulmányaik elején járva számos európai országba ellátogatva személyesen szereznek tapasztalatot az övékétől eltérő egészségügyben. Az Atlantis projekt kéthetes tanulmányi útjának felénél járnak.

A székesfehérvári kórház 2016 nyarán csatlakozott a programhoz, amely – ahogy Izbéki Ferenc belgyógyász professzor és Reiber István orvosigazgató hangsúlyozta – kiváló alkalmat teremt arra, hogy gyümölcsöző kapcsolatot alakítsanak ki egymással a különböző országokban élő orvosok, a magyar szakembereknek pedig arra is, hogy csiszolják, gyakorolják az angol nyelvtudásukat.

Izbéki Ferenc professzor és Reiber István orvosigazgató mutatta be a sajtónak az amerikai diákokat

Az amerikai diákok szemmel láthatóan nagyon lelkesek, igyekeznek megtapasztalni a magyar egészségügyi rendszert, de nem felejtik el közben megismerni Székesfehérvár építészetét, kultúráját, fiatalos életét sem. A fiatalok elárulták: számos pozitív tapasztalat, élmény érte őket eddig is, az orvosok pedig mindenben segítenek nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!