Hírek

2016.12.16. 09:40

Kamarai elismeréseket adtak át

Székesfehérvár - Kamarai kitüntetéseket adtak át tegnap a kamarai küldöttgyűlésen a Gazdaság Házában.

Klecska Ernő

A Gazdaság Háza, amely 2015 óta Energetikai mintaházként is üzemel, tegnap a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) XLIV. küldöttgyűlésének adott otthont. A kamara Életműdíját Krech Vilmos jogász, az FMKIK etikai bizottsága egykori elnöke vehette át. Az Iparos Mester Vállalkozói Díjat Nagy István kőfaragó, Szebek Mihály autóvillamossági szerelő mester és - nemrég elhunyt édesapja helyett - Kovács Jenő órásmester fia, Kovács András vehette át.

Nagy István, Dávid Lajos, az FMKIK alelnöke, Simon László kormánymegbízott, Radetzky Jenő, az FMKIK elnöke, Kovács András órás és Szebek Mihály István, autóvillamossági szerelő Fotó: Simon Erika

A kamara elnöksége Életműdíjjal jutalmazza meg azt a példaértékű tevékenységet folytató vállalkozót, vagy vállalkozás vezetőjét, akinek évtizedeken át kifejtett áldozatos és magas színvonalú munkája elősegítette vállalata, és ezen keresztül Fejér megye gazdaságának elismertségét, fejlődését. Az Életműdíjat idén Krech Vilmos jogász, az FMKIK etikai bizottságának egykori elnöke, a Krech Consulting Kft. ügyvezetője kapta.

- A szakember a kamara megalakulásától aktívan közreműködik a térség gazdaságának fejlesztésében, és annak érdekében, hogy a vállalkozások működésük során a tisztességes üzleti magatartást alkalmazzák. Szakértőként meghatározó szakmai munkát végzett a magyar gazdaság számos gazdasági szakterületén bevezetésre ajánlott etikai kódexek kidolgozásában - hangzott el.

Krech Vilmosnak, az FMKIK etikai bizottsága egykori elnökének Radetzky Jenő, az FMKIK elnöke adta át az Életműdíjat
Fotó: Simon Erika

Az Iparos Mester Vállalkozói Díj kitüntetést olyan egyéni vállalkozók kapják, akik évtizedek óta valamelyik klasszikus szakmában tevékenységükkel szakmai rangot értek el, elismerést vívtak ki, munkájuk példaértékű. A díj adományozását nem kötik mesteroklevélhez, a környezet által a szakma mesterének elismert vállalkozások részesülhetnek a díjban. A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2016 novemberében tartotta mesteravató díszünnepségét, amelynek keretein belül 25 vállalkozónak már átadta a díjat. A küldöttgyűlésen most további három vállalkozót díjaztak.

Kovács Jenő székesfehérvári órásmester az egyik legrégebbi órásdinasztiához tartozott, a toronyórák javítása, készítése az ő keze munkáját dicsérte. Népszerű közéleti szereplő, városszépítőként is sokan ismerték. Az Építőipari Nívódíjas belvárosi órajáték tervezése, készítése az ő nevéhez fűződik, a többszáz műtárgyat tartalmazó Óramúzeum létrehozásával együtt.

Nagy István szakmájának egyik legrégebbi, immáron több mint fél évszázados, leguniverzálisabb képviselője. A kőfaragó szakma művelésének minden területén kimagasló.

Szebek Mihály István a kihaló félben lévő, hagyományos szakértést követelő szakmákat gyakorolja. A szolgáltatás és a javítás területén elkötelezetten tevékenykedik. A veterán autók nagy mestere, a tulajdonosaik találkozóinak egyik fő szervezője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!