Hírek

2016.12.09. 13:19

Ismét jégbe fagytak a szerencsétlen kacsák - az állatmentők rájöttek az okára is!

Székesfehérvár – Múlt héten már beszámoltunk róla, hogy kacsák fagytak a Bányatóba. Ám azóta már voltak kint még egyszer az állatmentők e probléma miatt. Mint kiderült, szerencsétlen jószágok számára nem épp ideális közeg a jég...

S. Töttő Rita

Néhány felettébb kedves és aranyos indiai futókacsa él a Bányató mellett, ahol a helyi „kacsagondnok” óvja őket. Ám legutóbb ő sem tudott segíteni a jégbe fagyott indiai futókacsákon, amelyek tehetetlenül vergődtek a jégen. A Fema Állatmentő Egyesület sietett segítségére, ám, mint kiderült, az eset után nem sokkal ugyanilyen helyzetbe kerültek a  jószágok.

A szokatlanul egyenes tartásáról könnyedén felismerhető  kacsák Délkelet-Ázsiából származnak, de már Európában is kezdenek elterjedni. S noha jól viselik a mínuszokat, – magyarázza Bíró Zsolt, a Fema vezetője –, a kialakult testtartásuk miatt máshol van a súlypontjuk, mint a nálunk  elterjedt kacsafajtáknak, így a jégen sajnos nem tudnak kellő biztonsággal közlekedni. Magyarán szétcsúszik a lábuk, így nem tudnak kivergődni a dermedő víz fogságából. Ezért a kacsagondnokot az állatmentők megkérték, teleltesse át a madarakat máshol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!