Hírek

2016.12.28. 14:24

Infúziós pumpa, intenzív ágy, pulzoximéter: az újszülötteknek segítenek a vadászok

Nádasdladány – Az elmúlt három év alatt 1100 gyermek gyógyulásában segítettek azok az orvosi eszközök, amelyeket a jótékonysági vadászatokból befolyt összegből vásároltak a kórház gyermek-osztálya számára.

Házi Péter

A gyönyörű Nádasdy kastélyból idén már negyedik alkalommal indultak különleges, jótékonysági vadászatra a Nádor vadásztársaság meghívására érkezett vadászok. Fejes László ötletgazda 2013-ban álmodta meg az első jótékonysági vadászatot: már akkor az volt a célja, hogy a Fejér megye Gyermekeiért Alapítvány – azaz a gyakorlatban a megyei kórház újszülött és gyermekosztálya számára – olyan életmentő orvosi eszközöket sikerüljön vásárolni, amelyek nagyban segítik a picik gyógyulását.

Fotó: A szervezők

2013-ban, közel egymillió forint jött össze a vadászatra befizetett nevezési díjakból: két infúziós pumpát vásároltak, amely évi háromszáz koraszülött csecsemőnek segítenek az életben maradásban,a fejlődésben.

Fotó: A szervezők

Az elmúlt három év alatt így 900 gyermeken tudtak a műszerek segíteni. 2014-ben egy, kifejezetten gyermekek számára kifejlesztett intenzív ágyat vásároltak a jótékonykodó vadászok, amely ágy az elmúlt két évben 90 gyermeknek segített. Tavaly pedig kékfénylámpákat adományoztak, amelyek az újszülöttek sárgaságának kezelésében jelentenek segítséget, éves szinten 110-120 babát kezelnek ezzel az eszközzel.

Fotó: A szervezők

– Országos vadászkörökben is meghatározó személyek voltak a Nádasdyak, az ő kastélyuknál szebb helyen talán nem is lehetne megrendezni egy ilyen eseményt –mondta köszöntőjében Pechtol Lajos, az Országos Magyar Vadászkamara Fejér megyei szervezetének titkára, majd megkezdődött a vadászat.

Fotó: A szervezők

Félszázánál is többen jöttek, ennél is többen támogatták azonban a jótékony célt, befizetve a részvételi díjat. Idén is sikerült a kitűzött célt elérni, összejött az egymillió forint, amiből pulzoximétert vásárolnak majd az osztály részére.

Fotó: A szervezők

Amint Fejes Lászlótól megtudtuk, jövőre szeretnék országossá bővíteni a rendezvényt, a távlati cél pedig az, hogy december 27. kerüljön bele minden vadász naptárába. Mert jótékonykodni öröm.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!