Hírek

2016.12.06. 12:36

Befagytak a tóba a kacsák - állatmentők szabadították ki őket

Székesfehérvár - Körbefagyta a Bányató jege a benne pihenő kacsákat - a madarakat az állatvédők szabadították ki a jeges fogságból.

S. Töttő Rita

Vasárnap este hívták a Fema Állatmentő Egyesületet azzal a kéréssel, hogy szabadítsák ki a Bányató jegéből a bennragadt kacsákat.

- Először nem hittem a fülemnek, azt mondtam, az április elseje még arrébb van - kezdi a történetet Bíró Zsolt, az egyesület vezetője, aki ennek ellenére csapatával kiment a helyszínre, ahol megdöbbenve tapasztalta: az állatok valóban jégbe fagytak, nem tudtak mozdulni sem.

Fotók: Fema

Mint később kiderült, indiai futórécékről van szó, amelyek a partszakaszhoz közel fagytak be. Valószínűleg etették őket a parthoz közeli részen, ahol egyébként nehezebben fagy be a víz. Ám azzal e jószágok nem számoltak, hogy éjszakára bizony ezen a részen is befagy a tó, ha nincs mozgolódás. A madarak jéghez tapadó tollaik közt vergődtek, amikor megérkeztek az állatmentők. Akik egyébként aj égre nem léphettek, hiszen alig egy centiméteres volt a jégréteg. Teleszkópos befogóval azonban mégis sikerült kimenteniük az állatokat. A Fema azt kéri, ne etessék a kacsákat, ugyanis szakszerű ellátásban részesülnek egyébként is a Bányatónál munkálkodó gondozónak köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!