Hírek

2016.11.25. 09:40

Ötven év után újra együtt volt az osztály

Nagyveleg egykori általános iskolájának 1966-ban végzett diákjai tartottak találkozót az önkormányzat házasságkötő termében.

B. Kiss László

Hosszú idő ötven év, sajnos öten már nem lehettek együtt az egykor osztálytársakkal. Az ő emlékükre, valamint elhunyt tanáraik tiszteletére a jelenlévők a kegyelet mécseseit gyújtották meg.

A véndiákok, valamint volt osztályfőnökük, illetve két egykori tanáruk a jelenkor internetes technikájának köszönhetően üdvözölhette azt a külföldön élő tanárházaspárt, aki szintén tanította őket.

A nagyvelegi osztálytalálkozó résztvevői az emléktábla előtt
Fotó: az osztály

A nagymama számára is kedves meglepetés volt, amikor a főszervező unokája, Horváth Réka elszavalta az alkalomhoz illő verset, Ady Endre: Üzenet egykori iskolámba című költeményét.

Sétálva tették meg az utat az osztálytalálkozó résztvevői az azóta már megszűnt iskola volt épületéhez, ahol koszorút helyeztek el a 10 évvel ezelőtt éppen általuk készíttetett és elhelyezett emléktáblánál.

A szervezés kezdeti nehézségeit gyorsan feledtette, a közös élmények, emlékek felidézése, ami mindenkinek őszinte örömet okozott. Az egykori osztálytársak az újabb találkozás reményében búcsúztak el egymástól – számolt be lapunknak Salamon Gyuláné, aki Strohéber Erzsébet néven ballagott el 1966-ban az egykori nagyvelegi iskolából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!