Hírek

2016.11.09. 19:10

Modern kukásautók

Székesfehérvár - A Depónia Kft. október végén vette meg azt a négy új kukásautót, amit a város saját forrásból finanszírozott. A pláza előtti téren tegnap mindenki - köztük gyerekek is - megnézhette a gépeket.

Buthy Lilla

Minden városrészben és a városon kívül is találkozhatunk majd a várhatóan jövő héttől munkába álló négy, összesen 170 millió forint értékű kukásautóval, melyeknek rendszámát és forgalmi engedélyét tegnap adták át jelképesen az autókat vezető sofőröknek. Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, az ilyen magas minőségű, a környezetvédelmi és biztonsági előírásoknak is maximálisan megfelelő járművekből még kevés van az országban, a Depónia Nonprofit Kft. régóta várt a gépkocsik beszerzésére.

Az új kukásautókat az Alba Plaza előtti téren mutatták be. Sok szemléletformáló program várta a meghívott gyerekeket
Fotó: Simon Erika

A közgyűlés tavaly döntött arról, hogy forrást biztosít négy új, a szelektív gyűjtést a legmodernebb módon végző hulladéktömörítő és -szállító gépjármű vásárlására.

- Becsüljük meg azokat az embereket, akik a város egyik legfontosabb közszolgáltatását, a lakossági hulladékszállítást végzik nap mint nap - tette hozzá Cser-Palkovics András polgármester. A működés közben is bemutatott vadonatúj kukásautókat és a szemléletformáló, környezettudatosságra nevelő játékos programokat a jelen levő óvodás és iskoláskorú gyermekek is nagyon élvezték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!