Hírek

2016.11.10. 10:49

Észt "szakács" a kastélyiskolában - A finnugor nagykövet kisfia is az iszkai negyedikbe jár

Észt ételekből tartott ételkóstolót az iszkaszentgyörgyi kastélyiskolában a finnugor önkéntes nagykövet.

B. Kiss László

Az idei évben - Veszprémmel közösen - Iszkaszentgyörgy viselheti a Finnugor Kulturális Főváros címet. A "fővárosban" zajló eseményekről önkéntes nagykövetek tájékoztatják anyanyelvükön is a 25 milliós finnugorságot.

Piret Junalainen több észt játékot is megtanított a gyerekeknek

Az év során három nagykövet váltotta egymást Iszkaszentgyörgyön, a harmadik a jelenleg a faluban időző észt Piret Junalainen, aki magával hozta 10 éves kisfiát, Jan-Eriket is.  Az észt kisfiú  a hazánkban töltött hónapok idején az iszkaszentgyörgyi kastélyiskola negyedik osztályába jár.

Nagy sikere volt az iszkai diákok között az ételkóstolásnak
Fotó: iszkaszentgyörgyi iskola

Piret és Észtországból érkezett barátjuk, Nele Rattasz, valamint az utóbbi két kislánya  ellátogatott az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskolába is, ahol népük nemzeti ételeiből tartottak kóstolót a gyerekeknek.  A magyar diákoknak több  észt játékot is megtanítottak. A kastélyiskola diákjai például  megkóstolhatták a kamát, ami egy ebéd után fogyasztott desszert, valamint az észtek fekete kenyerét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!