Hírek

2016.11.30. 11:42

Betörőbanda fosztogat a városban?

A közösségi oldalon terjedt el tegnap a hír, hogy a Vezér utcáknál és a Felsővárosban betörőbanda fosztogat.

Buthy Lilla

A bejegyzés írója – akihez kedden ugyancsak betörtek - arra figyelmeztet, sötétedéskor, fél 5 tájékában csapnak le, kifigyelve azokat a lakásokat, ahol nincsenek éppen otthon a lakók. Mint írta, a betörők készpénzt, ékszert és műszaki cikkeket keresnek. A rendőrségi szóvivő érdeklődésünkre elmondta, valóban történtek ezen a napon betörések a környéken, melynek nyomán feljelentés is született. A betörők után nyomoz a rendőrség.

Úgy tudjuk, az Álmos vezér utcából nem vittek el semmit, a Fecskepartról kisebb értékű műszaki cikkel távoztak a betörők.

Horváth Diána a feol.hu-nak elmondta, bár nem jelenségszintű a történés,  mindenesetre mindenki legyen óvatosabb, hiszen ilyenkor már korábban sötétedik, korábban jöhetnek a betörők is.  – A jó lakóközösség lehet a betörők legnagyobb ellensége. Az, ha az emberek figyelnek egymásra. Fontos lenne, hogyha gyanús körülményt észlelnek, akkor egyrészt jegyezzék fel az információkat, például az autó rendszámát, és azonnal szóljanak a rendőrségnek. A betörők ellen - ha nem vagyunk otthon - hatásos lehet egy lámpa, ami bizonyos időközönként bekapcsol, és persze a riasztó is. A fenti esetekben az ajtó befeszítésével jutottak be a betörők a házakba, mely ellen a sok ponton záródó bejárati ajtó nyújthat védelmet – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!