Hírek

2016.07.20. 14:25

Ha indokolt, levágják az ágakat

Székesfehérvár - Gallyazást csak indokolt esetben végeznek. Az erre vonatkozó igényünket a Városgondnokságnak kell bejelenteni.

Sebestyén Lilla

Előfordul, hogy a közterületen álló fák a tulajdonunkat - házunk esetleg lakásunk - épségét veszélyeztetik.

Egy a tetőre rálógó vastagabb faág, vagy a telkünkre hosszan benyúló lomb okozhat kellemetlenséget, különösen egy nagyobb zivatar, vihar esetén.

Kedden az Ady Endre utcában gallyaztak. Egyik környéken lakó olvasónk kérdezte meg, mi a feltétele annak, hogy az ő házának tetőjére rálógó ágat is kivágják a Városgondnokság munkatársai

Az udvarunkra lehulló zöldhulladékot ugyanis senki nem takarítja el helyettünk, ahogy a tető cserepeinek a helyreállítása is a mi feladatunk, amennyiben valódi kár keletkezik egy közterületen álló fa miatt.

Épp ezért jobb megelőzni a bajt, és gallyazást kérni. Ennek a menetéről kérdeztük meg a Városgondnokság munkatársát: - A közterületen álló fával kapcsolatos problémát a [email protected] email címre vagy a 22/513-480 telefonszámra kell bejelenteni. Ezután a szakfelelős kimegy a helyszínre, ellenőrzi a fát és indokolt esetben a Parkfenntartási csoport munkatársai elvégzik a szükséges beavatkozást. Fakivágási igény esetén nem a Városgondnoksághoz, hanem a Környezetvédelmi Irodához kell fordulni fakivágási engedélyért - mondta el Homoki Lászlóa parkfenntartási csoport vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!