Hírek

2016.06.03. 14:48

A járda meg a póznák - Végig térköves út visz majd a központig

A bodajki Petőfi utcában zajló járdaépítéssel kapcsolatban tett két észrevételt is lapunkat megkeresve egy olvasónk.

B. Kiss László

Helybeli olvasónk a bodajki járdaépítéssel kapcsolatban két dolgot panaszolt. A munkák közben kivágtak több, termő szilvafát, pedig a járdának nem voltak útjában. Ugyanakkor több villanyoszlop is belelóg a térköves gyalogjáró tükrében, ám azokat nem helyezik át – tette szóvá.

Az új járdaszakasz várhatóan június első felében készül el. Fotó: A szerző

Bár a járda felújítását a Petőfi utcában az önkormányzat végezteti, ám mivel a települést átszelő út állami út, a terveket a közútkezelő készítette – mondta el érdeklődésünkre Wurczinger Lóránt polgármester. A szilvafák kivágása ezen terv szerint történt, annak érdekében, hogy az árkot is rendbe lehessen rakni – tudtuk meg az elöljárótól. A járda 1,5 méter széles, ebbe  15-20 centit nyúlik be némelyik villanyoszlop. Ne úgy tessék tehát elképzelni, hogy a gyalogút közepén állnának a betonpóznák! – magyarázta a polgármester. Az oszlopok áthelyezése egyébként sok pénzbe kerülne, egyet – más helyütt – most tetettek arrébb 570 ezer forint plusz áfáért. A most készülő járdaszakasz egyébként 233 méter hosszú, a beruházás értéke bruttó 4,5 millió forint. Ezen szakasz megépülte után Csurgó felől végig térköves járda vezet majd a központba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!