Hírek

2016.05.30. 14:09

Nem akadt jelentkező - Nem jött be az, amire az Együtt alelnöke számított

Nem akadt jelentkező a hétfőn, Fehérváron árverésre bocsátott, állami tulajdonú, Vál környéki földekre.

B. Kiss László

Az állami földek újabb, hétfői, Székesfehérváron tartott árverését megelőzően a helyszínen sajtótájékoztatót tartott Juhász Péter, az Együtt alelnöke. Ezen az ellenzéki politikus többek között arról beszélt: közbeszéd tárgya, hogy Mészáros Lőrinc már mennyi földet szerzett. A hétfői árverésen ugyanakkor több olyan, Vál határában levő földrészletet is meghirdettek, amelyek – Juhász Péter szavai szerint – egy Mészároshoz köthető kft., illetve Mészáros Lőrinc fivére bérel az államtól.

Juhász Péter, az Együtt alelnöke a hétfői, fehérvári földárverésen a licitnek helyet adó, Seregélyesi úti  épület kapuja előtt tartott sajtótájékoztatót. Fotó: B. Kiss László

Az ellenzéki politikus előzetes feltételezése, prekoncepciója szerint ezeket a földeket az árverésen strómanok útján akarhatja megszerezni a bérlőjük. Állítását úgy tervezte igazolni, hogy a szóban forgó parcellák árverését követően megkérdezik a nyertes ajánlattevőt, hogy kinek a megbízásából licitált... A dologból azonban nem lett semmi, a sajtótájékoztatón említett földek megvételére ugyanis – mint az az árverésen kiderült – nem akadt jelentkező, azokra senki nem regisztrált. Így bár ezen parcellákat is árverésre bocsátották, ám a licit minden esetben eredménytelenül zárult – amint azt lapunknak a kormányhivatal is megerősítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!