Hírek

2016.04.17. 18:35

Böjte Csaba Polgárdiban – Ötéves a Don Bosco Iskolaház

Polgárdi – A Dévai Szent Ferenc Alapítvány polgárdi Don Bosco Iskolaháza ötéves születésnapját ünnepelte vasárnap délután Gyulamajorban. Gyerekek és felnőttek nagy-nagy szeretettel fogadták Böjte Csaba ferences rendi szerzetest.

V. Varga József

Alapításának ötéves évfordulóján, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett polgárdi Don Bosco Iskolaháznál, vasárnap délután együtt ünnepelt a gyerekekkel Spányi Antal megyés püspök és Böjte Csaba ferences szerzetes.

Amint megtudtuk: az alapítvány Fejér megyében két iskolaházat működtet, Polgárdi mellett Székesfehérváron, ahol a nehéz sorsú gyerekek odafigyelést, ételt, jót szót és támogatást kapnak.

A Don Bosco Iskolaház 2011-ben alakult, s egy, az önkormányzat által átadott, elhagyott iskolaépületben működik a város szélén. A gyerekek óvoda és iskola után érkeznek az iskolaházba, és ott maradnak egészen estig. Játszanak, együtt tanulnak, és más közös tevékenységet is végeznek, takarítanak, kertészkednek. Emellett vacsorát kapnak, és biztosítják számukra a rendszeres tisztálkodási lehetőséget is.

Kitti és társai süteménnyel kínálták Csaba testvért

A gyerekek szavalattal, énekkel, tánccal, valamint pogácsával, süteménnyel, frissítővel fogadták a vendégeket; köszöntőt mondott Nyikos László polgármester, Smohay Katalin alapító-házvezető és Böjte Csaba.

Minden egyes drága gyermek Isten ajándéka, s az a feladatunk, hogy segítsük őket felnőni, kibontakozni – fogalmazta meg Böjte Csaba. – A nagy hajók sem létezhetnek kis mentőcsónakok nélkül, itt Polgárdiban is, ha valaki vízbe szottyan-pottyan, Katáék és Klaudiáék a védőszárnyaik alá veszik őket.

Ferenc pápa az irgalmasság évét hirdette meg – folytatta Csaba testvér –, s tapasztaljuk, valóban szüksége van ennek a világnak arra, hogy nyitottak, befogadóak legyünk. Hiszen lelkünk mélyén valamennyien arra vágyunk, hogy jók legyünk, hogy jót tegyünk, ahogy a napfény és az eső, érleljük a gyümölcsöt.

Bátran higgyük el, hogy jót cselekedni jó! Hajoljunk le az elesettekhez, nyissuk meg a szívünket. Gyakoroljuk a mindennapokban az irgalmasság iskoláját! – tette hozzá végezetül.

A hálaadó szentmisét Spányi Antal püspök atya celebrálta a katolikus templomban, szentbeszédet mondott Böjte Csaba.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!