Hírek

2016.03.19. 17:19

Elvarázsolták a hölgyeket az V. Csajos Napon

Székesfehérvár - Először a fodrászok, sminkesek és stílustanácsadók, majd az V. Csajos Nap sztárfellépője Kasza Tibor fergeteges humorával és hangjával.

Sebestyén Lilla

Hullócsillag, Nem kell más, Őszinte vallomás, majd egy kis retro, a Neoton Famíliától a Nyár van című szám - Kasza Tibor ezekkel a dalokkal és humoros monológjaival szórakoztatta hölgyekből álló közönségét a Hotel Novotelben. Megtanította a "kaszamozdulatot", kedvesen flörtölt rajongóival és gyakorta meg is viccelte őket. Az előadás végén még Kasza Gábort, a testvérét is felhívta a színpadra és leszögezte öccsét csak azért tartja távol a rivaldafénytől, mert meggyőződése, hogy kövéríti. Egy szó mint száz, valóban elvarázsolta tematikus napunk vendégeit, akik egyébként nem alaptalanul kapták az énekestől a bókokat: a természetes szépségük és az V. Csajos Nap szakembereinek hála csak úgy ragyogtak.

- A leginkább azt kellett megtanítanunk a lányoknak, pontosan milyen - a szem-, bőr- és hajszínnel harmonizáló - kozmetikumokat kell vásárolniuk és ezeket, milyen eszközökkel, pontosan hová kell felvinni - magyarázza Juhász Tímea sminkmester.

Kasza Tibor adott koncertet a hölgyeknek a szombati rendezvényen. Fotó: Simon Erika

Deres Nóra a vendégek hajkoronáját vette kezelésbe, sőt, Timivel közösen egy a jelenlegi trendekhez igazodó frizurát és sminket is csináltak, az egyik modell hölgynek.

- Most nagyon divatosak a feszes, szépen befésült hullámok, kifejezetten a marcell hullám. Ezt alkalmazzuk most a kontyoknál is, nem az egész frizurán, de kiegészítőként az egyik oldalon mindenképp csodálatosan mutat - magyarázza a szakember, aki leszögezi, a konty nem csak a hosszú hajú nők kiváltsága. Abból a hajból, amit egyszer az ujja köré tud tekerni, már lehet kontyot csinálni.

A Fejér Megyei Hírlap rendezte Csajos Napon a résztvevők körmeit is kezelésbe vették.

- A gél lakk hódít, ezért ezt a technikát alkalmazom itt én is a sima körömfestés helyett. Ennek a rugalmas, kímélő lakknak hatalmas előnye, hogy tartós: akár két-három hétig nem kell hozzányúlni, könnyen mintázható akrilfestékkel és csillámokkal és egy természetesebb hatást érünk el vele, mint a műkörömmel - részletezi Szomolai Krisztina, manikűrös. Standja előtt folyamatosan váltják egymást a vendégek, nincs megállás a munkában.

Mocskó Dorottya, tematikus napunk egyik vendége is nála szépült tovább a fodrász és a sminkes után.

- Negyedik alkalommal jöttünk el ide az édesanyámmal és nagyon élvezzük. Ez egy remek anya-lánya program. Sorba vesszük a kiállítókat, megnézzük az fellépőket, mulatunk, szórakozunk és kihozzunk magunkból a legtöbbet - magyarázza a lány, aki azt is megemlíti: közel egy éve változtatott ő is a stílusán - a laza, sportos helyett, most már inkább próbál kifinomult, nőies lenni - utóbbi a megjelenésén is látszik: igazán csinos.

De azért ne feledjük: sportosan is lehet valaki trendi. Bizonyította ezt Deák Erika ruháiból összeállított délelőtti divatbemutató is, ahol azok a lezserebb ruhák kaptak nagy szerepet, melyeket akár hétköznapokon is minden gond nélkül felvehetünk, mert nőiesek, mégis kényelmesek.

Az V. Csajos Nap azonban nem kizárólag a szépségről szólt, nagy szerepet kapott az egészség, a mozgás és a praktikum is. A házias asszonyok megcsodálhatták a legújabb robotgépet, mellyel a szeletés és a habarás is játszi könnyedséggel elvégezhető, és vásárolhattak Kovács Szilvia különleges lekvárjaiból, szörpjeiből és zöldségkrémjeiből is, melyek vegyszer és mindenféle adalékanyagoktól mentesek, sőt, a legtöbben cukor sincs.

Szilvi egyik különlegessége a medvehagyma krém, de még thai chilis lekvárt is találni nála, mely gyömbérrel, pirospaprikával és mézzel készült. Más szóval igazi finomság!

Tematikus napunkon még a lélek dolgaival is sokat foglalkoztunk: Pap Csilla, mediátor a férfi-női szerepek alakulásáról, Séllei Györgyi, szexológus pedig a női hisztiről beszélt.

- Sajnos a nővé válásunk során rengeteg olyan traumatikus élmény éri a szebbik nem képviselőit, ami fájdalommal, szégyennel jár. Ilyen a menstruáció, vagy akár a szüzesség elvesztése is. Ha ezekre a történésekre máshogy gondolnánk és máshogy élnénk meg, ha tudnánk tisztelni a saját testünket, nagyot fordulna velünk a világ - magyarázta a szexológus, aki azt is hozzáteszi: természetesen a hiszti oka még elképesztő sok minden lehet: így az is, ahogy a férfiak bánnak  olykor a nőkkel.

Az ötödik Csajos Nap este hat órakor ért véget a Hotel Novotelben, és nagy megkönnyebbülésünkre, elégedett arccal távoztak vendégeink. Ennél több nem is kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!