Hírek

2016.02.08. 10:08

Jubilál a Lapot a Diákoknak vetélkedő! Jelentkezzetek 7-8. osztályosok!

Fejér megye – Idén is indul az általános iskolásoknak szóló médiavetélkedő, a LADIK! A Lapot a Diákoknak nevű verseny idén is játékra, a sajtó világában való kalandozásra buzdítja a jelentkező 7. és 8. osztályos tanulókat!

S. Töttő Rita

Az első fordulóban kis utánajárást igénylő totót kell kitölteni és visszaküldeni, melyet ezúttal is a Fejér Megyei Hírlap hasábjain érdemes keresni! Várjuk a helyes megfejtéseket!

Jubilál a Ladik program, ugyanis idén tízedik alkalommal indul útjára ezen a héten lapcsoportunk, a Pannon Lapok Társasága (PLT) népszerű versenye. A médiavetélkedőt először 2006/2007-es tanévben rendeztük meg. A cél az volt, hogy a SÉTA (Sajtó És Tanulás) alatti korosztályt is foglalkoztassuk, hiszen fontos, hogy a fiatalokat kisiskolás koruktól kezdődően egészen felnőtt korig kísérve segítsük az egyre nagyobb mennyiségben érkező hírek közti eligazodásban. Tapasztalataink szerint a program teljes mértékben alkalmas erre a célra, a korosztálynak megfelelő játékos és picit komolyabb feladatokkal vegyesen hívja fel a figyelmet a nyomtatott sajtó létére és érteti meg a gyerekekkel az újságolvasás lényegét.

A 2016-os évben a PLT ismét saját, 4 megyés régiós vetélkedőjeként rendezi meg a LADIK-ot, melynek első lépéseként totókitöltéssel jelentkezni kell, a második fordulóban feladatlapot töltenek ki a gyerekek, a harmadik fordulóban a megyei döntőn kiderül, ki a legjobb, a negyediken pedig a régió legjobbját választják ki. A Fejér megyei döntőbe idén is 5 csapat juthat, akik közül a legjobb jut be a május 19-e és 20-a között rendezendő, a kislődi Sobri Jóska Bakonyi Kalandparkban rendezendő régiós döntőbe.

A verseny során a legfontosabb kitétel a kreativitás! Színes, változatos feladatokra számíthatnak a jelentkezők, akik meríthetnek a korábbi évek feladataiból és ötletes megoldásaiból is (érdemes rákeresni a programra a feol.hu -n).

A 13+1-es totó első alkalommal február 10-én, azaz szerdán jelenik meg a Fejér Megyei Hírlap hasábjain, a beküldési határideje pedig március 13.-a, melynek a helyes kitöltésében akár az egész osztály segítheti a csapatot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!