Hírek

2016.02.17. 10:09

Időközi polgármester-választás Jenőben

Jenő – A helyi választási bizottság a lemondás miatt megüresedett polgármesteri tisztség betöltésére 2016. május 8-ára tűzte ki a településen az időközi polgármester-választást.

V. Varga József

Amint beszámoltunk róla: Varga István január 29-ei keltezésű levelében lemondott polgármesteri tisztségéről, a pozíció február elsejétől megüresedett. Az elöljáró lapunk kérdésére megerősítette lemondását, de kommentálni nem kívánta. Az ügyeket az átmeneti időszakban a képviselő-testület – Frikton Károlyné alpolgármester vezetésével – viszi tovább. Frankné Gőcze Zita jegyző és Grund Pálné, a helyi választási bizottság elnöke a Fejér Megyei Hírlapnak elmondta: a bizottság február 16-ai határozatában május 8-ára tűzte ki Jenőben az időközi polgármester-választást. A választópolgárok a szavazóköri névjegyzékbe vételről március 21-éig kapják meg az értesítést. A polgármesterjelölt állításához szükséges ajánlások számát a helyi választási iroda vezetője (a jegyző) március 14-éig állapítja meg; a választási iroda az igénylést követően haladéktalanul, de legkorábban március 21-én adja át a jelöltnek az általa igényelt ajánlóívet; a polgármesterjelöltet legkésőbb április 4-én 16 óráig kell bejelenteni. A választási kampányidőszak március 19-étől május 8-án 19 óráig tart; a szavazóhelyiségben május 8-án 6 órától 19 óráig lehet szavazni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!