Hírek

2015.11.04. 14:05

Fásítási program: támrudakkal is védik a gyönyörű új fákat

Székesfehérvár - Csütörtökön a Csitáry G. Emil utcában az Arany János Iskola diákjaival közösen több fát ültetett el a Városgondnokság.

Házi Péter

Ezzel a mozzanattal megkezdődött az a faültetési program, amelynek keretében összesen 119, komolyabb törzskörméretű fa kerül ki a város több pontjára.

Tavaly októberben  közel félszáz, többször iskolázott fát ültettek el a Családok ligetében, a fásítás most folytatódik

A 119 fát terület-specifikusan válogatták össze a szakemberek, ugyanis a városon belül sem mindegy, hogy hol milyen fajtájú fa érzi jól magát. Többségében egyébként a hárs, a juhar és a kőris különböző fajtáit ültetik a közterületekre. Többször iskolázott, nagy körméretű, földlabdás növények kerülnek a városi zöldterületekre, amiket támrudakkal védenek a széltől és az esetleges vandalizmustól.

A Városgondnoksággal közösen a jövő évben is folytatja Székesfehérvár a fatelepítési programot és az idén ősszel elültetendő 119 fához hasonló arányban kerülnek előnevelt fák a közterületekre. A fásítható városi zöldfelületek felkutatása egyre nehezebb feladatot ad a szakembereknek, ugyanis kevés a szabad hely a zöldsávok alatt futó közművek miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!