Hírek

2015.10.05. 14:48

Ledobni a ruhát, indul a fűtés!

Székesfehérvár – Jövőhétig egyre hidegebb lesz, a fűtési szezon pedig még másfél hét. Aki fázik, előbb kérheti a meleget a lakásába.

S. Töttő Rita

Már a szigetelés sem védi igazán a lakókat a kinti hidegtől – az őszi zimankó beköltözött a lakásokba is. A fűtési szezon beindulására azonban a fehérvári lakások háromnegyedében még várni kell – október 15-ével melegíthetők fel ugyanis először a radiátorok. A Széphő Zrt. jelenleg majd 21 ezer 300 lakás melegéről gondoskodik, s most arra készül – lelkileg legalábbis –, hogy bírja a hét második felében beérkező igények áradatát. A nagy lehűlés miatt ugyanis sokan kérik majd, hogy hamarabb fűthessenek.

Fotó: Koppán Viktor

A fűtési szezon október 15-i indulását azonban nem minden lakás tudta kivárni: Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója a feol.hu kérdésére elárulta: a megyeszékhely távfűtéses lakásainak egynegyede már rendszerbe van állítva, azaz akár fel is tekerhetik a fűtést, ha fáznak. Ám 14 olyan ház is van, ahol ha kérnék, sem lenne lehetőség még az indulásra, ugyanis ezekben nincs feltöltve a rendszer. Azonban már ezen a héten szerdán és csütörtökön újabb „hullámra” számít a Széphő, azaz a hidegebb idő beköszöntével még többen jelzik majd, hogy szeretnének fűteni a szezon beindulása előtt.

– Az a kérésünk, ne kívánják a Széphőtől, hogy azonnal indítsuk be a rendszert – hangsúlyozza a vezérigazgató, aki szerint ezért is szokták jelezni, hogy maximum 48 órán belül teljesítik a kérést.

– A társaságnak ilyenkor plusz gázt kell vásárolnia, ezért nem ígérhetjük az azonnali indítást. Így ha valaki tudja, hogy érzékenyen érinti a hideg érkezése, tervezzen előre és jöjjön be előbb az igényével – teszi hozzá Szauter Ákos, aki a sok hirtelen érkező igény ellenére is azt tapasztalja: a max. 48 órás ígéretüket néhány órán belül teljesíteni szokták.Ám időnként extrém kérések is érkeznek: tavaly volt olyan, aki nem kérte a fűtés indítását. – Nyilván spórolási célzattal, de ezt nem szoktuk javasolni, teljesen kihűl a ház – mondja az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!