Hírek

2015.09.28. 12:34

Elismerés az évtizedes szolgálatért

Orosz Csaba tűzoltó alezredes, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnoka és Cseh István címzetes tűzoltó zászlós, a műveletirányítási ügyelet munkatársa a szolgálati feladatok hosszabb időn át történő eredményes végzéséért elismerést vehetett át szeptember 28-án, hétfőn Székesfehérváron.

Az elismerést Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át.

Húsz éves szolgálati idejének elismeréseként dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere Szolgálati Jelet adományozott Orosz Csaba tűzoltó alezredesnek, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnokának, valamint tíz éves szolgálati idejének elismeréseként Cseh István címzetes tűzoltó zászlósnak, a Fejér megyei műveletirányítási ügyelet munkatársának.

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy

Cseh István címzetes tűzoltó zászlós a székesfehérvári tűzoltóságon kezdte meg hivatásos szolgálatát gépkocsivezetőként. Különlegesszer-kezelői beosztásból 2013. április elsejével nevezték ki a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére. Feladata a segélyhívások fogadása, rögzítése, a katasztrófavédelem egységeinek riasztása, szükség esetén a társzervek értesítése, további információk gyűjtése a bejelentett eseményekről, emellett szakmai tapasztalataival támogatja a beavatkozások hatékonyságát.

Orosz Csaba tűzoltó alezredes 1995. szeptember elsején beosztott tűzoltóként szerelt fel a dunaújvárosi tűzoltóságra, később szolgálatparancsnok-helyettesnek, majd szolgálatparancsnoknak nevezték ki. Közel négy éven át vezette a tűzoltási és műszaki mentési osztályt, 2012. április 1-jétől a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, emellett 2012 tavaszától a HUNOR Mentőszervezet egyik parancsnokhelyettese. Pályafutását a tökéletes feladat végrehajtásra törekvés jellemzi, amelyet beosztottjaitól ugyanúgy megkövetel. Vészhelyzetek esetén elsőként jelentkezik a bajba jutottak megsegítésére induló csoportba, amelyet kitűnően szervez és fog össze. Kiemelkedő tevékenységet folytat az önkéntes munkában, az elesettek megsegítésében. A katasztrófavédelem szervezetén belül kiemelten foglalkozik a közösségi szolgálatra jelentkező tanulókkal, rendkívül jól ért szót a diákokkal és kiválóan motiválja őket. A HUNOR Mentőszervezetben szerzett tapasztalatainak átadásával részt vett a Fejér Önkéntes Mentőszervezet megalakításában is. Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése 2013-ban „Dunaújváros Közbiztonságáért" díjjal tüntette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!