Hírek

2015.08.25. 09:17

Csak a lány kutyákat dobták ki - A párnapos ebek már megtapasztalták az emberi gonoszságot

Érd - Újabb kutyaeldobós ügy látott napvilágot. A párnapos ebeknek még a szemük sem nyílt ki, de már megtapasztalták az emberi gonoszságot. Nem ők az elsők, és sajnos nem ők az utolsók sem, de van esélyük. Most ugyanis az emberi jósággal ismerkednek.

Buthy Lilla

Öt csíkos, barna kiskutya feküdt szorosan egymás mellett az autópálya melletti erdős részen a diszperzites vödörtől fél méterre. Olyannyira picik még, hogy összebújva is csak egy apró barna foltot alkotnak. Még a szemük sem nyílt ki, alig párnaposak. A körülbelül tízfős alomból csak a lányokat taszították ki, a fiúkat megtartották.

Az autópálya mellett találta meg egy éppen facsemetéket ellenőrző erdész a szuszogó, bundás csemetéket hétfő délelőtt: egy műanyag vödörrel együtt tették ki őket a vízelvezető árokba, mint valami szemetet. A mezőőr az M6-os autópálya rendőreitől kért segítséget, akik épp a kiskutyák közelében, az M6-M8-as autópálya csomópontjánál járőröztek.

András Attila törzszászlós és Váli Károly főtörzsőrmester már nem először sietett bajba jutott állatok segítségére. Azt mesélik, az Iváncsai Autópálya Alosztályra korábban már fogadtak be egy zacskóban kidobott tacskót, aki aztán öt évig volt hűséges társuk. De hoztak már be a pályatestről nagyobb méretű, megsérült madarakat is. Volt, hogy egy így megmentett, megszédült bagoly a rendőrök kezéből röpülhetett tovább az útján.

Most egy ásványvizes kupakba öntöttek vizet, azzal próbálták megitatni a csöppségeket. A kis ebeket ellátásuk után az egyenruhások a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány kutyamenhelyére vitték.

András Attila és Váli Károly helyszínelők siettek az újszülöttekhez, akikre most nagy harc vár
Fotó: Police.hu

A menhely két vezetője, Böjtös Andrea és Böjtös Éva először kutyakölykök érkezésére számítottak, majd azonnal nyomozni kezdtek egy anyakutya után, aki tejével felnevelhetné, táplálhatná a hozzájuk kopogtató babákat. Úgy tudjuk, ezidáig sajnos nem jártak sikerrel.

De a lányoknak ennek ellenére is van esélyük az életben maradásra: egy kedves állatvédő, Táborszky Csilla a közösségi oldalon közzétett segítségkérő bejegyzést követően azonnal bevállalta a cumiztatásukat.

- Kétóránként kapnak tápszert, éjjel-nappal. Egyelőre rendesen esznek, alszanak. Még nehéz beazonosítani őket, de az biztos, hogy bull típusú, nagytestű kutya utódai. Talán staffordshire terrier szukák - mondta kérdésünkre a kutyákat befogadó állatvédő, majd hozzátette: - Az első három hét kritikus lesz. Óráról órára változhat az állapotuk. Most még esznek, de lehet, hogy a következő etetésnél már nem fognak. A köldökzsinórt nem rágta el rendesen az anyakutya, érkezésükkor ezt is leápoltuk. Most csak reménykedhetünk a sorsukat illetően. De szerintem van esélyük. Ha megerősödnek, az ivartalanításuk és a kötelező oltások után természetesen örökbeadjuk őket.

A kutyák gondozójának,Táborszky Csillának most a drukkolás és a tápszer mellett alkoholmentes nedves törlőkendőkre, kutyapelusra és törölközőkre lenne most leginkább szüksége.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az ügyben állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!