Hírek

2015.07.12. 14:48

Kastélytúra veterán autókkal

Hatodik alkalommal indult el csaknem félszáz jármű, a Pázmándi Nosztalgia-Jármű Egyesület szervezésében a hétvégén, hogy végigjárja és meglátogassa a programban meghirdetett Fejér megyei kastélyokat.

E. Várkonyi Péter

A kora reggeli regisztráció után sorakozott fel a múltból érkező és gyönyörűen ápolt Skoda, Zsiguli, Fiat, Moszkvics, Wartburg, hogy csak a legismertebbeket említsük. Az ország több részéből érkeztek az autójukat imádó tulajdonosok, hogy a pázmándi iskola udvaráról rajtoljanak.

„Előállt" egy nosztalgiabusz is, egy öreg Robur, utasai alkalmazkodtak az évükkel, mert többnyire az idősebb korosztály utazott benne, kényelmesen. A résztvevők külön elbánásban részesültek a martonvásári Brunszvik kastélyban, a váli Ürményi kastélyban, a csákvári Eszterházyban, a lovasberényi Cziráki kastélyban és a csalaiban is. A helyi vendéglátók igen szívélyesen fogadták a négykerekűeket és utasait. A kastélyba látogató napi vendégeknek is különleges élményt jelentett a veteránok felvonulása. Számolatlanul készültek a fotók, hogy hírét vigyék a világban a találkozónak. Ezekből a fotókból válogattunk most az online olvasóinknak is..

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!