Hírek

2015.02.23. 19:44

A rendőrség elmúlt évéről – alulnézetből

Székesfehérvár – A megyei főkapitány elmúlt héten megjelent, 2014-es évet értékelő gondolataihoz szólt hozzá a szakszervezeti vezető.

Zsigó Ferenc

Orgovány Zoltán a Független Rendőr Szakszervezet dél-dunántúli és egyben Fejér megyei elnöke már a cikk megjelenésének napján „kommentelte" a megyei főkapitány, Varga Péter kérdéseinkre adott válaszait.

„Elég rendőr van a megyében? Ez enyhén szólva sem igaz. Bár tudjuk, hogy egy megyei vezető nem más, mint a papagáj kommandó tagja és kénytelen azt ismételgetni, amit betanítottak neki...." – fejti ki keresetlen szavakkal véleményét a szakszervezeti vezető, akit a komment láttán felhívtunk telefonon. Orgovány Zoltán számokkal érvelve bírált.

Orgovány Zoltán. Fotó: Archív

Ha elég rendőr lenne, nem keletkezett volna például 2013-ban 108 ezer 770 túlóra Fejér megyében az árvízi túlórák nélkül, ami körülbelül 8000 óra volt – cáfolja Orgovány Zoltán a főkapitányi állítást a létszámmal kapcsolatban.

– Ha elég rendőr lenne – teszi hozzá a szakszervezeti vezető –, akkor nem kellenének kiegészítő erők, és nem kellene ennyit túlórázni, aminek nagy része nincs megváltva a törvényben megfogalmazottak szerint. Gondolom, a főkapitány úr nem számolt be arról, hogy az állomány lojalitásának köszönhető, hogy nem indulnak tömeges perek a meg nem váltott túlórák ügyében. A rendőrség, mely a törvény őre, naponta sért törvényt azzal, hogy a 30 napon belül ki nem adott túlórákat nem rendezi! A megye több településén naponta jelen vannak a Készenléti Rendőrség emberei is. Szakmailag magyarázza már meg nekem valaki, hogy ezen adatok birtokában: tényleg elég rendőr van a megyei főkapitányság állományában?

Orgovány az évértékelő fórum felemás nyilvánosságával kapcsolatban megjegyezte: régen ez nem így volt, 2006-ig minden esetben meghívást kapott a média és az érdekképviselet ezekre a fórumokra. A szakszervezeti vezető szerint nem tudnak olyan rossz körülményeket biztosítani a rendőrségnek, hogy az ne tudjon évről évre jobb és jobb eredményeket kimutatni, statisztikailag! Akkor miért is javítanának a helyzeten?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!