Hírek

2014.12.02. 19:50

Az idén emlékdiplomában részesülő pedagógusokat köszöntötték

Rengeteg emlékdiplomát adtak át a Városháza Dísztermében a nyugdíjazott pedagógusoknak.

- A pedagógusi egy életre szóló hivatás. Elképesztő türelem, hit és optimizmus kell ahhoz, hogy az ember napról napra helyt álljon ebben a szakmában - méltatta a megjelent negyven, jubiláló pedagógust Jámbor Ferencné.

Őt követte Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András, aki egykori diákként szólt a jelenlévő pedagógusokhoz, akik egy egész generáció útját egyengették szívvel, lélekkel.

Beszéde után közösen átadták az emlékdiplomákat, majd egy pohár pezsgővel és megnyerő állófogadással ünnepelték tovább ezeket a jeles évfordulókat.

- Én magam a sárospataki kollégium egy igen nagymúltú intézmény növendéke voltam, és a tanáraim lettek a legnagyobb példaképeim. Igazából miattuk választottam a tanári hivatást - mesél Csehi István, aki két hónapja töltötte be a kilencvenedik életévét, és hetven éve lett tanár, elsőízben egy mezőgazdasági iskolában.

Mint mondja, biológiát, kémiát és földrajzot tanított, rengeteg helyen járt, a növendékei mindig szeretettel és tisztelettel fordultak felé, és nagyon sokat jelent számára, hogy egyedüliként díjazták rubinoklevéllel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!