Hírek

2014.10.08. 17:00

Önkormányzati választás 2014 - A megyei listák vezetői

Hét jelölő szervezet állított megyei listát. Most a listavezetők bemutatkozásait közöljük.

Tribolt Lajos

Horváth András (MSZP)

Horváth András 50 éves, cégvezető, az MSZP Fejér Megyei elnöke. 2006-2010 közt a egyei közgyűlés tagja, frakcióvezető, 2007-2010 közt a Regionális Fejlesztési Tanács tagja, 2007-2010 közt a Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke 2010-2014 közt országgyűlési képviselő, a sport és turisztikai bizottság tagja. A 2014-es önkormányzati választásokon az MSZP megyei területi listavezetője vagyok. Az eddigi munkám során megszerzett tudást és tapasztalatot szeretném a megyében élő emberek javára fordítani. Az MSZP képviselő jelöltjei a megyében azért akarnak dolgozni, hogy Fejérben megszűnjenek a területi egyenlőtlenségek. Ne az döntsön, ki született azon a településen. Minden település egyforma esélyekkel induljon a fejlesztési források elnyerése érdekében, hogy minél több új munkahely jöhessen létre. Minden településen legyen több munkahely, javuljon a közbiztonság, településenként minimum egy körzeti megbízott legyen.

Szilágyi László (Együtt)

Valódi vidékfejlesztésre lenne szükség. Ideje megreformálni azt a fejlesztéspolitikát, amely csak Székesfehérvárnak és Felcsútnak juttat fejlesztési forrásokat. Fejér megye északi részén és a déli periférián nehéz helyzetben vannak a települések: ahogy egy kicsit eltávolodunk a főúttól, mintha száz évet mennénk vissza az időben.

Itt a legnyilvánvalóbb, hogy politikai kapcsolatok alapján osztották el az állami földeket, és ahol az ökogazdálkodást tanító kishantosi központot is el kellett tüntetni, hogy a Fideszes nagygazdák még nagyobb birtokokhoz juthassanak. Az állampárt elvette a megyei önkormányzatok mozgásterét, ezt vissza kell nyerni. A fejlesztéspolitikában a mamutberuházások, a Mészáros Lőrinc-féle sertésgyárak helyett a gazdaságok önkéntes szövetkezését, a szociális földprogramokat, a foglalkoztatást biztosító mezőgazdasági és energetikai programokat fogjuk támogatni. A közösségi közlekedés fejlesztésével csökkenteni kell a gazdasági különbséget a gazdag városok és a szegény falvak között.

Árgyelán János (Jobbik)

2010 óta vagyok a megyei közgyűlésben a Jobbik frakcióvezetője, és 2014-ben megyei listavezetőként továbbra is következetesen a Fejér megyei emberek érdekeit kívánom képviselni. 2012 óta a megyei közgyűlés feladatköre, sajnos, jelentősen lecsökkent, ennek ellenére azon dolgozunk, hogy az ezeréves megyék tekintélyét, kulturális, gazdasági és történelmi arculatát megőrizzük és erősítsük. Stadionépítés helyett iskolákra, egészségügyi intézményekre, mentő- és tűzoltóállomásokra kell a fejlesztési pénzeket átcsoportosítani. Azért van a Jobbik markáns jelenlétére szükség a megyei közgyűlésben, hogy a fejlesztési pénzeket ne csak néhány kormánykedvenc település kapja meg, hanem arányosan és igazságosan részesüljenek belőle a megye lakosai. Alapelvünk, hogy egyenlő jogok mellett fel kell vállalni az állampolgári kötelességeket is egyenlően. Számunkra fontos a helyi termékek felkarolása. A munkahelyteremtés megyei szinten is elsődleges szempont.

Mezei Zsolt (DK)

Mezei Zsolt vagyok, 45 éves és 6 gyermekes családapa. A Demokratikus Koalícióba annak megalakulásakor léptem be, jelenleg a DK Fejér megyei 4. VK.-i szervezetének az elnöki pozícióját töltöm be. Dunaújváros és a régió legnagyobb cégénél, az ISD Dunaferr Zrt.-nél dolgozom.. Lakóhelyemen Baracson önkormányzati képviselőként tevékenykedem 2010-óta, azt megelőzően az önkormányzat szociális bizottságában külsős tagként végeztem munkámat. Legfontosabb céljaink között a munkahely teremtés támogatása kiemelt helyen szerepel, mert meggyőződésünk, hogy a közmunka nem megoldás a munkanélküliség és reménytelenség fojtogató légkörére. Minden lehetőséget meg kell ragadni, hogy Fejér megyében ismét letelepedjenek olyan munkahelyteremtő vállalkozások, amelyek a jelenlegi kormány regnálása óta még Magyarországot is messze elkerülik. Nem nézhetjük tétlenül, hogy gyermekeink elhagyják hazánkat, hiszen nem azért neveljük őket szeretettel.

Veres Péter (Magyar Munkáspárt)

A listánkon szereplő személyek tükrözik pártunk jellegét, kifejezik, kiknek az érdekeit képviseli. Van közöttünk aktív és nyugdíjas, gyári munkás, adminisztrátor, konyhai dolgozó, cipész, vállalkozó, nyugdíjas katonatiszt, munkanélküli, vendéglátós. Jelöltjeink saját bőrükön tapasztalják a rendszer okozta gondokat, a kiszolgáltatottság minden kínját.

Mit akar a Munkáspárt? Szükségesnek tartjuk a jelenlegi munkahelyek megőrzésén túl, új munkahelyek létesítését. Megvizsgálni a korábban bezárt bányák újraindításának lehetőségét. Önkormányzati bérlakások építését, mellyel enyhíteni lehet a fiatalok lakáshoz jutását is. A mezőgazdaság vonatkozásában a föld azé legyen aki helyben él, és megműveli azt. A fiatalok értelmes, tartalmas programokkal, a kis közösségek kialakításával történő nevelését, ennek megfelelő közösségi terek kialakítását vidéken is. A közbiztonság növelését, ennek érdekében a falvakban is megfelelő létszámú rendőrség állomásoztatását.

Dr. Molnár Krisztián (Fidesz-KDNP)

Négygyermekes családban nőttem fel Sukorón, ahol jelenleg is élek feleségemmel és első gyermekünkkel. Igazgatásszervezői diplomám kézhezvételét követően 2008-ban jogi doktorátust szereztem. Kora gyerekkoromtól a keresztény értékrendet követem. 2011. május 19. óta vagyok Fejér megye főjegyzője. Munkám elismerésének és egyben megtiszteltetésnek érzem a FIDESZ-KDNP megyei listájának vezetésére, a megyei közgyűlés elnökjelöltségére való felkérést. Meggyőződésem, hogy megyénk dinamikus fejlődésére a garancia az lehet, ha a fejlesztési terveket egy olyan FIDESZ-KDNP többséggel működő megyei közgyűlés valósítja meg, amely egy sikeres kormányzati munka helyi letéteményese, és amely a kormányzati döntéshozatal szereplőinek támogatását, közös eszmeiségen és célkitűzéseken alapuló bizalmát élvezi. Ezek a közös célkitűzéseink a munkahelyteremtés, a közbiztonság javítása, a közlekedés fejlesztése, az adósságcsapdába került családok megsegítése, és a tisztességtelen bankokkal szembeni fellépés.

Rauf Norbert (FETE)

A Fejér Megyei Településekért (FETE) elnevezéssel a település és térségfejlesztés céljainak megvalósítását, az önkormányzati szakmai munkát segítő civil szervezet alakult 2002. augusztus 5-én, 16 taggal. A szervezet fő célja, hogy közvetlenül képviselje a településeket a közgyűlésben. Fő szlogenünk és érvünk Polgármestereket, településfejlesztéssel foglalkozó szakembereket a Fejér Megyei Közgyűlésbe . Fontosnak tartjuk, hogy ha már a legfelsőbb döntést hozó szervben a Parlamentben nem lehetnek polgármesterek, akik magukat a településeket közvetlenül képviseli, akkor legalább a megyei önkormányzatnál képviselhessék a megyei településeket. FETE elnöke Rauf Norbert (36 éves), aki 2006 óta polgármester a megye legfiatalabb településén, Daruszentmiklóson.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!