Hírek

2014.05.11. 16:45

Építkezés szó szerint és képletesen szólva

Agárd - Bár az esőfelhők az ünnepi beszédek idejére a tornaterembe űzték a résztvevőket, az idei évadnyitó bizakodó hangulatban telt el.

Tihanyi Tamás

Vasárnap délelőtt rendezték meg a Velencei-tavi Vízi Sportiskola (VVSI) és a Velencei-tavi Vízisport Szövetség (VVSZ) hagyományos évadnyitóját, amelyen sok más mellett megjelent Soltész Miklós államtitkár, a VVSZ elnöke, L. Simon László országgyűlési képviselő, a VVSZ elnökségi tagja, Tessely Zoltán, a terület országgyűlési képviselője, Ábrahám Attila, a Magyar Kajak Kenu Szövetség főtitkára és a szabadidős-sportokat képviselő Szipola Antal, a Dragon SE és Vital Club SE elnöke is.


A köszöntők után a Himnusz hangjai mellett felvonták a nemzeti zászlót, majd koszorút és evezőket hajítottak a tó hullámai közé. Később tisztelegtek Springer Ferenc szobránál és egész napos rendezvényekkel ünnepelték az idei évadot. Amit sokan izgalommal várnak, hiszen az elkövetkezendő időszak minden várakozás szerint a rohamos fejlődés jegyében telik. Már eddig is könyvelhettünk el eredményeket, hangzott el a parton egybecsengő véleményként.


Azaz, miután állami segítséggel nem csak, hogy sikerült megmenteni a VVSI-t, nem csak, hogy megmenekült az északi part attól, hogy álbefektetők tönkretegyék a tavat, olyan összegeket fordítottak a versenysport megerősítésére, hogy százas nagyságrendben növekedett a sportolók száma. És még többen érkezhetnek Székesfehérvárról és a tó környékéről a jelentkezők, egészségesek és fogyatékkal élők egyaránt. (Utóbbi lehetőség és kihívás is egyszerre.) Talán a legizgalmasabb napjai a nyárnak azok lesznek, amikor elkezdődik az a beruházás, amelynek eredményeként megújul a telephelyen lévő épületegyüttes nagy része. Európában ritka az olyan vízisport-telep, amely a VVSI-hez hasonló lehetőségekkel és adottságokkal rendelkezik ezt töltik meg tartalommal 2014-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!