Hírek

2014.02.27. 17:51

Régi-új cég a számlánkon

Székesfehérvár – Január 30-tól ismét a Depónia Kft. állítja ki a hulladékszállítási számlát, miután ez a cég nyerte a közbeszerzést. Így mostantól 260 ezer ember szemetét szállítja.

Házi Péter

2013 januárjától egy konzorcium végezte Fehérvár és 28 környékbeli település szemétszállítását, ennek a tagja volt a fehérvári városgondnokság is, így a számlák ettől a cégtől érkeztek. Az új hulladéktörvény értelmében azonban a törvényt megelőzően kötött szerződéseket fel kellett mondani, így ez a szerződés idén január 30-ával megszűnt. A párhuzamosan kiírt közbeszerzésen indult a Depónia Kft. a Velencei-tavi Hulladékgazdálkodási Kft-vel konzorciumban.


Ötvenkét településen tíz éves időtartamra a Depónia lett a közszolgáltató január 30-tól


Az ő ajánlatuk lett a nyertes, január 30-tól immár 52 településen tíz éves időtartamra a Depónia lett a közszolgáltató a VHG-vel partnerségben. Így a korábbi Mór környéki, bakony-aljai településeken túl a Velencei-tó térségében, a Váli-völgyben, sőt Várpalota környékén is ez a cég a közszolgáltató. (A Közép-Duna Vidéki Hulladékgazdálkodási Társulás területén kívül további nyolc településsel kötöttek 5-10 év között időtartamra szóló szerződéseket, így 260 ezer lakos hulladékát szállítják el.)

Minderről Steigerwald Tibor ügyvezető beszélt, aki kiemelte, január 30-tól a Városgondnokság helyett ismét a Depónia állítja ki a számlákat. Sok ügyfél csoportos beszedési megbízással fizeti a díjat, nekik minél hamarabb érdemes a változást bejelenteni a banknál. Az ügyvezető még arról is beszélt, március 17-től kezdik a zöldhulladék gyűjtés.

Idén is 28 matricát kapnak a lakók, ennek első felét hamarosan postázzák. Akihez esetleg nem érkezne meg március 17-ig, az az első szállítás esetében matrica nélkül is kirakhatja a zöldhulladékos zsákot, elszállítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!