Hírek

2014.01.13. 18:40

Rendőrökre támadtak

Sárbogárd - Intézkedő rendőrökre támad vasárnap két gyorshajtó. Az egyik egyenruhás kórházba került, a gyanúsítottakat őrizetbe vették.

Klecska Ernő

A székesfehérvári nyomozó ügyészség nyomozást folytat hivatalos személy elleni erőszak, súlyos testi sértés és más bűncselekmények ügyében a január 12-ikén Sárbogárdon történtek miatt - erősítette meg Jászberényiné Király Teodóra, a megyei főügyészség szóvivője. A két őrizetben lévő elkövető a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság intézkedő rendőreire támadt. Az egyenruhások közül az egyik kórházban van.

Szolgálat közben ért sérülései miatt rendkívüli szociális segélyben részesítette hétfőn Keresztes Ádám főtörzsőrmestert, a FMRFK forgalom ellenőrző alosztályának járőrét Fejér megye rendőrfőkapitánya, amit parancsnoka, Kaposvári Károly alezredes adott át.

Keresztes Ádámot (balról) Kaposvári Károly alezredes betegágyánál látogatta meg hétfőn Fotó: FMRFK

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai műszeres sebességmérést végeztek a város belterületén január 12-ikén délután. A rendőrök egy, a megengedettnél gyorsabban haladó autót megállítottak, a sofőr azonban nem volt hajlandó magát alávetni az intézkedésnek. Miközben az illetőt az egyik rendőr megpróbálta megbilincselni, utasa kiszállt és többször megrúgta a rendőrt, majd a a vezető is rátámadt az egyenruhásokra.

-Az egyik rendőr foga kitörött, agyrázkódást szenvedett, társa könnyebb sérüléseket szerzett. A két gyanúsítottak őrizetbe vették, a bizonyítékok összegyűjtése folyamatban van - tájékoztatott a megyei főügyészség szóvivője.

A Büntető Törvénykönyv (Btk.) szerint az, aki a hivatalos személyt jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályozza, intézkedésre kényszeríti, vagy eljárása alatt, illetőleg emiatt bántalmazza, bűntettet követ el. Hivatalos személy például a bíró, az ügyész, a közjegyző, a katona, a rendőr, a mentős, a halászati őr. Fokozott jogi védelem jár ugyanígy a közfeladatot ellátó személyeknek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!