Hírek

2014.01.15. 14:00

Meglesz a tettes?

Székesfehérvár - Nem az első rongálás, ami történt a Mura utcában. A rendőrség keresi a tetteseket. Az új térkamerák segíthetnek majd?

Házi Péter

 

Még december végén ismeretlenek szétverték a Mura utcai egyik bérház lépcsőházi álmennyezetét. A házakat kezelő Városfejlesztési Kft. feljelentést tett a rendőrségen. Mint Kész Mónika rendőrségi sajtórefenestől megtudtuk, egyelőre ismeretlen tettes ellen folytatják a nyomozást.

-Nem érdemes itt semmit megcsinálni, mert szinte másnap szétverik. Persze, a lakóközösség egy része igyekezne vigyázni a rendre, de sajnos vannak, akiket nem lehet kordában tartani -mondja Balláné Krisztina házfelügyelő, aki megmutatta nekünk a közelmúlt rongálásait.

Szigli István, a körzet önkormányzati képviselője facebookos profilján is beszámolt a történtekről, fotókat tett fel a maradványokról. Ugyanis az egyik lakást, amelyből a bérlők kiköltöztek, ugyancsak jól helybenhagyták. A mosdó széttörve, a szőnyegpadló felszedve, a szekrényeknek hűlt helye...

A Mura utcában egy ideig biztonsági felügyelet is működött, jelenleg azonban az önkormányzat már nem kéri ezt, ugyanis nem volt túl hatékony - vázolja a múltat a képviselő, aki abban bízik, hogy a szociális városrehabilitációs programban ide kikerülő térkamerák segítenek a rongálások visszaszorításában: Az új építésű lakóparkokban beléptető rendszer vigyáz a rendre, szerintem itt is érdemes lenne ilyet felszerelni, megvédve a város tulajdonát, illetve a normális lakók biztonságát - tette hozzá Szigli István.


Balláné Krisztina házfelügyelő megmutatta a legutóbbi rongálásokat, ám a fotón látható, hogy a graffitik, széttört álmennyezet mindennapos jelenség a Mura utcában. Segíthet a térkamera?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!