Hírek

2014.01.16. 17:50

A postás nem bírja azonnal

Székesfehérvár - A 2014. évben megállapításra kerülő nyugellátások minimumösszegeiről is megkérdeztük Bartucz Sándort, a kormányhivatal nyugdíjbiztosítója igazgatóját.

Tribolt Lajos

A 2014. évben megállapításra kerülő öregségi teljes nyugdíj, és az árvaellátás legkisebb összege 2014. január 1-jétől nem emelkedik. Ennek megfelelően 2014. január 1-jétől az öregségi teljes nyugdíj legkisebb összege havi 28.500 forint, az árvaellátás legkisebb összege havi 24.250 forint.

A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság 2014. január hónapban minden ügyfelét levélben, személyre szólóan értesíti az előző évben folyósított ellátások összegéről, valamint a 2014. január havi emelésről ellátás-típusonkénti bontásban, továbbá arról is, hogy a folyósított összegből milyen jogcímen és milyen összegben történik levonás.

A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság az ellátások emeléséről hivatalból gondoskodik tehát az érintett nyugdíjasnak vagy egyéb ellátásban részesülő személynek külön kérelmet nem kell benyújtania -, a 2014. január hónapban esedékes ellátásokat már a fentieknek megfelelő összegben folyósítja, illetőleg utalja.

Székesfehérváron a közeljövőben új kormányablak nyílik majd, éppen a nyugdíjbiztosító épületében. Addig azonban az ügyfélszolgálat a korábbiaknak megfelelően zajlik. A Fejér megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatósága ügyfélszolgálata címe: Székesfehérvár, József Attila utca 42. Levelezési cím: 8002 Székesfehérvár Pf.: 343.

E-mail cím: [email protected] Telefon: 06-22-517- 400, fax: 06-22-517-399.

Az ügyfélszolgálat nyitvatartása: hétfő, kedd, csütörtök: 8-12, szerda: 8-16 óra. Pénteken továbbra sincs ügyfélfogadás.

Volt olvasónk, aki lemaradt arról az írásunkról, ahol a nyugdíjba vonulás időpontjáról írtunk. Nos az 1952-ben születettek 62,5 évesen mehetnek nyugdíjba, vagyis ez év második felében, illetve a következő év első felében. Ettől kezdve életkori évenként fél évvel nő a nyugdíjazás időpontja, míg az 1957-ben születetteknél eléri a 65 éves életkort. A fiatalabbaknál már ez az életkor az irányadó.

Csukly Alajosné olvasónk kifogásolja, hogy január 9-én közölt tájékoztatónkban megadott postai kifizetési nap nem egyezik azzal, amikor ő megkapja a nyugdíját. Olvasónk figyelmét elkerülte az a félmondat, hogy mi a postai kifezetések első napját írtuk meg. A postás természetesen nem tudja mindenkinek ugyanakkor kivinni a járandóságát, ezért közölte vele is, hogy melyik hónapban mikor számíthat a nyugdíjára. Mi minden postai körzet beosztását nem ismerhetjük, ezért csak a postai kifizetések kezdőnapját közöltük.

Az öregségi teljes nyugdíj legkisebb összege havi 28.500 forint maradt idén is

Drágám, szaladj el a postához és beszélj a munkába induló postással, hátha előbb is fizet! ( Fotó: Szmodis Imre karikatúrája )

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!