Hírek

2013.12.13. 15:15

Teli tálka, száraz, meleg fekhely minden kóbor állatnak jár

Arra már senki nem emlékszik, hány éve szervezi a Herosz az állatok karácsonyát, de egy biztos: első alkalommal a fenyő, amelyet minden esztendőben díszítenek, alig fél méter volt, most pedig lassan két méteres lesz.

S. Töttő Rita

Több tucat gyerek jött idén is a Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület Takarodó úti állatotthonába karácsonyozni, kutyát sétáltatni, fenyőfát díszíteni és persze adományokat hozni, vásárolni. A péntek délutáni program gyermekműsorral kezdődött, az általános iskolások nagy örömmel énekeltek az állatmenhelyre érkező Mikulásnak, majd pedig díszekkel teli szatyrokkal tódultak a menhely legszebb fenyőfájához, feldíszíteni azt.

- Nem emlékszem, hány éve tartjuk már ezt a karácsonyt, de öt éve biztosan - gondolkodik el kérdésemen Krepsz Gyöngyi, a menhely vezetője, aki arra azért jól emlékszik, hogy akkor bizony még sokkal kisebb volt a feldíszítendő fenyő. S ez bizony így van, hiszen a Fejér Megyei Hírlap is minden esztendőben tudósít az állatok karácsonyáról... - Hamarosan le kell vágni a fenyőből, mert már nem érjük el tette hozzá a vezető, aki örömmel vette át a gyerekektől az összegyűjtött ajándékokat: Főként száraztápot kértünk és kaptunk, erre van leginkább szükségünk. Emellett kaptunk mindenféle földi jót, amit a kutyák és a macskák is szívesen fogyasztanak tette hozzá.

A menhely önkéntesei és más állatbarátok egyébként kézműves foglalkozásokon csodaszép ünnepi tárgyakat készítettek, amelyeket most itt, egyébként pedig a városi vásárban lehet megvásárolni. Az így befolyt összeg szintén az állatotthon több száz lakójának életét teszi majd jobbá, akik bizony meg is érdemlik a száraz, meleg otthont és a teli tányért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!