Hírek

2013.12.05. 20:45

Dávid Kitti a lány, aki reményt ad

Székesfehérvár - Kovács István Mikulásnagykövet és Dávid Kitti kiskövet látogatott el az István Király Általános Iskolába, december 5-én.

Sebestyén Lilla

A nyolc esztendős Dávid Kitti és édesanyja a vajdasági Martonosból érkeztek Fehérvárra, hogy reményt adjanak és elmeséljék szívbemarkoló történetüket az István Király Általános Iskola hatodik osztályosainak.

– Kittit agydaganattal műtötték két éve. A gyerekeknek megengedett mértékű legnagyobb sugár kezelést kapta, kihullott a haja, tönkre mentek a fogai de mostanra, csodálatos módon meggyógyult – meséli Dávid Veronika a kislány édesanyja, majd elmondja: nagyon nehéz volt az elmúlt két-három év, leginkább Kittinek, akit a betegség megfosztott az igazi, boldog és gondatlan gyerekkortól. Mégis ő volt az, aki végig tartotta mindannyiukban a lelket, az ő életenergiája, jókedve, nyíltsága, ami a mai napig reményt tud adni a hozzá hasonló sorsú gyermekeknek és szüleiknek. A kislány a Mikulásnagykövettel, Kovács Istvánnal érkezett a városba.

A gyermek gyógyulásáért és a család által életre hívott – mostanra húsz taggal büszkélkedő – Gyógyuljunk Együtt Klub támogatásáért több alkalommal szerveztek jótékonysági programot.

Az iskolásoknak először a Lappföldön lakó Mikulásról szóló kisfilmet vetítették le, majd mindenki megismerkedhetett a mindig mosolygós – immár első osztályos – Kittivel, aki egy kis csokival és képeslappal is ajándékozta meg a csoportot, mint a Télapó Kiskövete. Ezután Kovács István – aki amellett, hogy a Mikulás nagykövete, futó is – saját emlékeiről beszélt a gyerekeknek. Többek között arról is, hogy egy igaz történeten alapuló, beteg kislányról szóló dokumentumfilm tett rá akkora benyomást, hogy maga is elkezdett rendszeresen edzeni. Emellett felhívta a figyelmet a mozgás fontosságára és az akarat felülmúlhatatlan erejére, amit senkinek sem szabadna alábecsülni.

A találkozó végén Kitti is kapott pár ajándékot a várostól és az iskola diákjaitól is, amit aztán később élvezettel bontogatott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!