Hírek

2013.11.12. 14:55

Rendőróra az Árpádban

Székesfehérvár - A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési programja keretében ezúttal az Árpád szakképző 11/a osztályában volt rendhagyó óra.

Zsigó Ferenc

Vörös Ferencné alezredes, kiemelt főelőadó kérdéseire felkészülten válaszoltak a 11/a osztály tanulói, lévén rendészeti szakosak. Tisztában voltak az alapfogalmakkal, pontosan definiálták például a közrend, a közbiztonság fogalmát, és tudták azt is, hogy a rendőrség a közrend és a közbiztonság védelmén túl milyen feladatokat lát el.

Vörös Ferencné minden kérdésére tudták a választ a diákok (Fotó: A szerző felvétele)

- Két nővérem közül az egyik rendőr, főként az ő példája motivált, amikor erre a szakra jelentkeztem - mondta az óra utáni szünetben érdeklődésünkre Punk Kristóf, aki az iskola befejezése után a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen szeretne továbbtanulni és nyomozónak készül.

- Az Árpád szakképzőben minden évfolyamon van rendészeti szakos osztály tudtuk meg az intézményben évek óta órákat adó Vörös Ferencnétől. A rendészeti ismeretek tantárgy választható érettségi tárgy is, sokan élnek is a lehetőséggel - mondta az alezredes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!