Hírek

2013.11.22. 13:06

Két ékszerkészítő Orsi - egy "csárdában"

Németh Orsolya közel 25 esztendeje alkotja ezüstözött ékszereit. Minden darabja felismerhetően németorsis.

Kocsis Noémi

Németh Orsi ékszerkészítőnél járva az ember mindenféle kábulatba esik. Hogy jaj, de jó ez a ház, a kandallóival, a zugaival, a téglás falaival, a hatalmas, családi körbeülésekre csábító asztalaival, a "mamutméretű" aranyhallal, mediterrán színvilággal.  Hogy milyen klassz a borospince, a deszkákon sorakozó befőttek, termések. Holott a lelkendezést igazából a minden asztalt, lerakodófelületet, ládát elborító ékszeres tálcáknál, ezüstözött részelemekkel teli dobozoknál, már elkészült, sötét bársonyra terített, szépséges láncoknál, gyűrűknél, fülbevalóknál kellene kezdeni.

Németh Orsolya közel 25 esztendeje alkotja ezüstözött ékszereit. Minden darabja felismerhetően németorsis. Illetve, ez a tétel néhány éve megdőlni látszik, hiszen egy nagyon helyes fiatal lány személyében igazi segítséget kapott.

- Direkt nem akartam Anyu útját járni, lázadtam a szerep ellen, ezért éretsségi után csak azért is műszaki menedzserként tanultam tovább - mondja a korai huszonéves Tárnok Orsolya mosolyogva. - Nem éreztem jól magamat a helyemen, mert nem az én utam volt, így két év után abba is hagytam. Aztán egyszer ültünk itt, a családdal az asztal körül, én meg egyszerűen felkiáltottam: "De hát én ezt akarom csinálni!" Mert hogy egyébként kislány koromtól segítettem Anyának, sőt, a vásárokra is jártam.

Orsielvégzett egy ötvösképzést. Ma már ő is menedzseli a közös vállalkozást, állandó szereplői a kapolcsi kirakodóvásárnak és a fővárosi karácsonyinak is. Az ideire nagyon helyes hóembereket és angyalkákat készítettek. - Annyira izgultam, hogy az öntőformából csúcsos orrú hóemberkék kerüljenek ki! És sikerült! - mutatja Németh Orsolya a piros kalapú emberkéket. Tényleg olyanok, hogy azonnal a szívünkbe zárjuk őket.

Mint ahogy a készítőiket is...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!