Hírek

2013.11.28. 16:15

Az autósok nem kapkodnak a biztosító váltással

Székesfehérvár - Hiába vannak díjcsökkentő kedvezmények, a legtöbb autós az utolsó pillanatban vált kötelező biztosítást.

Miskei Anita

Számos kedvezményt nyújtanak a biztosító társaságok, akár 40 százalékkal is csökkenhet a díj (Grafika: Lovász Lilla)

Alig néhány napjuk maradt az autósoknak arra, hogy eldöntsék: év végi évfordulós kötelező biztosításukat lecserélik-e vagy sem. Az online alkuszok előző évekből származó statisztikája azt mutatja, hogy az igazi hajrá az utolsó hétre maradt: az autósok 47 százaléka az előző két évben is az utolsó tíz napra hagyta a döntést. Az egyik társaság november 18 -ig érvényes díjkedvezményének megszűnése jelentősen átrendezte a szerződések biztosítók szerinti megoszlását: a még mindig második társaság az elmúlt napokban a korábbi 27 százalék helyett már csak a szerződések 9 százalékát szerezte meg.

Az elmúlt évek statisztikái is azt támasztják alá, hogy az autósok szeretik az utolsó napra hagyni döntésüket a jövő évi kgfb -szerződésükről. A biztosításváltások csaknem fele november utolsó tíz napjában zajlott le, miközben mindkét évben az utolsó négy napra esett az összes váltás 28 százaléka. Az autósoknak nem érdemes halogatni a döntést, aki ugyanis időben tájékozódott, akár 40 százalékkal is csökkentheti a díjat, ha él a kedvezményekkel. A e- kommunikációs kedvezménnyel a szerződők több mint kétharmada élt - jegyezte meg az online alkuszcég vezetője, Sebestyén László. Hozzáfűzte, szintén sok autós, a szerződők 38 százaléka él azzal a lehetőséggel, hogy egyösszegű vagy féléves díjfizetést jelölt meg, így további kedvezményben részesülhetett. A biztosítók ugyanakkor az e mail cím és a telefonszám megadását további díjcsökkentéssel honorálta, ahogy kedvezmény jár a legtöbb társaságnál a gyermekek után, ha tapasztalt a sofőr. Van olyan biztosító is, mely a gépjármű típusára adott kedvezményt aszerint, hogy az milyen üzemanyaggal jár. A legnagyobb biztosításközvetítő szerint hiába jár kedvezmény a kampányidőszaki szerződéskötésekért, sokan az utolsó pillanatra hagyják a döntést, módosítást.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!