Hírek

2013.10.18. 09:55

Téma a költségmegosztás

Székesfehérvár - Közvetlen szerződés ugyan nincs az önkormányzat és a társasházak között, Cser-Palkovics András polgármester mégis úgy gondolta, hogy tennie kell valamit az önkormányzat nevében, hogy a költségmegosztással kapcsolatos gondok megoldódjanak.

Zsigó Ferenc

Amint korábban szerkesztőségünket, úgy az önkormányzatot is több panaszos megkereste az elmúlt hetekben, kifogásolva a Széphő Zrt. távhőszolgáltatással, azon belül is a költségmegosztással kapcsolatos szerződéstervezet tartalmát. A polgármester a Széphő szakembereinek bevonásával többekkel egyeztetett, aminek eredményeként megszületett egy levél, amit elküldött a Széphő Zrt. vezérigazgatójának, Temesvári Balázsnak. A levél tartalmáról és a várható fejleményekről Cser-Palkovics András pénteken sajtótájékoztatót tartott.

- A pénteken délelőtt elküldött levélben azt javaslom, hogy legkésőbb a decemberi számlázással együtt, azaz december 6-12. között minden visszafizetés történjen meg, kapják meg a lakók a nekik visszajáró összegeket - fogalmazott a polgármester. - Azt is kezdeményezem - tette hozzá a polgármester -, hogy a visszafizetés határideje 90 napról rövidüljön le 30-60 napra, és hogy kerüljön ki a szerződésből az egyoldalú felmondás lehetősége, a felmondásra az általános jogszabályi előírások legyenek érvényesek. Fontos lenne továbbá, hogy egyedi egyeztetésekkel állapodjanak meg a felek a korrekciós tényezők bevezetésének kötelező határidejéről, lehetőséget adva egy legfeljebb 12 hónapos határidő-hosszabbításra.

Megtudtuk azt is a sajtótájékoztatón, hogy a Széphő Zrt. vezetése fogadókész a javaslatokra, és ha a társaság üzleti tervének módosítása nélkül mindez megoldható, akkor nem szükséges közgyűlés elé vinni a témát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!